Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu konser başka konserdi

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2019 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2019 08:03

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği'nin (YKKED) bir süredir farklı illerde düzenlediği Aydınlanma Buluşması, Bursa'nın ev sahipliğinde Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde gerçekleşti.
Aydınlanma Buluşması'nın açılışında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği (YKKED) Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da yer aldı. Buluşmaları, Bursa dışından da çok geniş bir kesim izledi.
Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi ile başlayan Aydınlanma Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği (YKKED) Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, Köy Enstitüleri'nin önemine değinerek, eğitim sistemine yönelik değerlendirmelerde bulundular.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, aydınlanma deyince ilk olarak akla Cumhuriyet devrimlerinin geldiğini belirterek "Anadolu'da gerçek bir aydınlanma sürecini başlatan, Anadolu'ya çağ atlatan bu sürecin en önemli ayağını elbette eğitim alanında yapılanlar oluşturdu. Anadolu'da gerçek bir zihniyet devrimi yaratan bu adımların en önemlisi dünyaya örnek bir eğitim sistemi olan Köy Enstitüleri'dir" dedi.

PANELLER

Aydınlanma Buluşması'nda iki ayrı panel de düzenlendi. "Aydınlanma, Köy Enstitüleri ve Eğitimin Güncel Sorunları, Çözüm Önerileri" konulu ilk paneli Prof. Dr. Ethem Duygulu yönetti, Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak ile Dr. Ceyhun İrgil konuşma yaptı. Dr. Semiha Günal yönlendirici olarak yer aldığı "Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler" başlıklı ikinci panelde de, Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balçova eski Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya ve Prof. Dr. Adil Türkoğlu da panelist olarak katıldı.
Nilüfer Belediyesi eski başkanı Mustafa Bozbey de "Her işin başı eğitimdir" düşüncesiyle belediye hizmetlerini yaptıklarını belirterek, dönemindeki eğitime yönelik çalışmaları anlattı.

BAŞKA KONSER

Panel öncesi YKKED Mandolin Orkestrası bir konser verdi. Bu orkestra özel bir orkestraydı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yönetici ve sanatçılarının o konseri izlemesini isterdim. Sanırım çok mutlu olurlardı. Bursa'dan 10, toplam 35 köy enstitüsü ve ağırlıklı olarak öğretmen okulu mezunu büyüklerimizin oluşturduğu orkestra Şef Prof. Dr. Ayfer Kocabaş ve Dilek Görgülü tarafından yönetildi.
Orkestra Ziraat Marşı, Köy Enstitüleri Marşı , Adelazar Suite ve Shostakovich Valsi'ni seslendirdi.
Evet, bu orkestra bir başka orkestraydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.