Hava Durumu

Bugün meslekte 42. yılım

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2016 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 08:06
Bursa Erkek Lisesi’nde okurken sınıf arkadaşım Yücel Suriçi, Hürriyet Bursa’da hafta sonları çalışmaya başlamıştı. Konu benim de ilgimi çekince beni o dönemler yayınlanan Haber Gazetesi’ne götürdü. Ve ben de orada çalışmaya başladım.
O gün 5 Aralık 1975’ti. Sabahın köründe daha açılmamış gazete bayiinin önünde gazete almak için bekliyordum. 18 yaşındaydım ve o gün ilk kez bir gazetede imzam çıkacaktı. Bu benim için çok önemliydi. 

O dönemler Tayan Ailesi’nin olan dört sayfalık siyah beyaz Haber Gazetesi‘nde bu mesleğe adım atıyordum. 
Bu çok sevdiğim meslek bugünkünden katbekat daha itibarlı ve daha  saygın bir meslekti. Ve o günün koşullarında bile daha nitelikliydi. Ve en önemlisi herkes haddini bilirdi. Bilgimizi, cebimizdeki parayı, elimizdeki simidimizi paylaştığımız bir dönemdi.
İlk müdürüm rahmetli Kenan Atlıer’i ve rahmetli Niyazi Menteş ağabeyi saygıyla anıyorum. Ve de bugüne gelmemde bana katkı koyan tüm büyüklerim ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

UÜ’de değişimler

UÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bayram Fen Bilimleri Enstitüsü’nün yeni müdürü olurken, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşah Çeçener de Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün müdürlüğüne getirildi.
Ayrıca Keles MYO Müdürlüğü’ne  Doç. Dr. Atilla Akpınar, Harmancık MYO Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Halil Ünal, Yenişehir MYO Müdürlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Sincik atandı.

Engelliler Günü

Bu köşeden defalarca özellikle kamu kurumlarının bültenlerindeki özürlüler yerine, engelliler kelimesini kullanmaları için yazı yazdım. Neyse ki artık bir biçimde engelliler kelimesine alıştık.
Engelliler kelimesine alışmasına alıştık da, engelli beyinlerimiz, bu toplumun yüzde 10’nunu oluşturan engelli vatandaşlarımızı görmemeye devam ediyor.
Bu vatandaşlarımızı sadece yılda bir kez anımsıyoruz. Nedeni ise son derece basit. Onların ellerinde peşinden koşacağımız bir erkleri yok da, ondan. İnsanın ilk dürüst olacağı kişi kendisidir. 
Dostlar bizi affedin.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.