Hava Durumu

BUİKAD Kitap Kulübü

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2021 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2021 07:50

İş kadını ile daha güçlü bir Türkiye'ye ulaşmak vizyonuyla 2007 yılında 11 kurucu üye ile yola çıkan Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği(BUİKAD), beş yılı aşkın bir süredir bünyesinde kitap kulübünü de hayata geçiriyor. Burada her ay yapılan düzenli toplantılarda okunan kitap tartışmaya açılıyor.

Son Kitap Kulübü toplantısında ise tam 42 dile çevrilmiş olan ve 2020 Goodreads Yılın En İyi Romanı seçilen Matt Haig'in Gece Yarısı Kütüphanesi kitabı konuşuldu ve tartışıldı.

Goodreads, Aralık 2006'da yazılım mühendisi ve girişimci Otis Chandler tarafından açılan özel bir sosyal kataloglama uygulaması. Site, kişilerin üye olarak kitap kaydetmesi ve kendilerine ait kataloglar, okuma listeleri oluşturmalarına olanak tanıyor. Bu yapı 2016 yılından beri Goodreads Yılın En İyi Romanı ödülünü veriyor.

Nora Seed berbat halde. Kedisi öldü. İşinden kovuldu. Abisi onunla konuşmuyor. Kimsenin ona ihtiyacı yok. Art arda alınmış kötü kararların sonucunda bir kütüphanede buluyor kendini. Zamanın hiç akmadığı bir gece yarısı kütüphanesinde, sonsuz sayıda kitabın ortasında. Ve o kitapların her birinde Nora'nın farklı bir hayatı yazılı. Başka kararlar verseydi yaşamış olabileceği hayatlar.

Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora'nın aklı sorularla doluyor. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

Kimi farkındalığı, kimi yaşı gereği yaşamı sorgulayan herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir kitap.

BUİKAD'ı kutluyorum. İyi okumalar diyorum.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANIT

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan ile birlikte Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı üzerindeki park alanında buluşarak, burada sağlık çalışanlarının anısını yaşatacak bir park yapacaklarını açıklamıştı. Bu parkta bir de sağlık çalışanları anısına anıt yapılacak.

Nilüfer Belediyesi, parka yerleştirilecek sağlık anıtı için bir yarışma düzenledi. Yarışmaya 7 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Yarışmada seçilecek eser, 29 Ekim Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik bir alanda tasarlanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Sağlık Bakanı Dr. Refik Saydam'ın adını taşıyacak parkta konuşlandırılacak.

Yarışma jürisi heykeltıraş Nilüfer Ergin Doğruer başkanlığında; mimar Hakan Demirel, Sanatçı İnci Eviner, sanat tarihçi Ali Kayaalp, küratör Bige Örer, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, Nilüfer Belediyesi Kentsel Tasarım Danışmanı ve Peyzaj Mimarı Aslıhan Ayradilli ile Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Grubu Üyesi Kayıhan Pala'dan oluşacak.

Sonuçları 18 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak yarışmada birincilik ödülü 60 bin TL, ikincilik ödülü 40 bin TL, üçüncülük ödülü 30 bin TL olarak belirlendi.

BESLENME, KANSER VE BAĞIŞIKLIK

Sanayi devrimi sürecinin ve ardından gelen teknolojik gelişmelerin, beraberinde getirdiği hipokinetik yaşamın insan sağlığına verdiği zararlar 1960'lı yılların başından beri konuşulmakta.

Günümüzde buna sosyal medya ve sınırsız erişim eklendiğinde enformasyon ve dezenformasyon birbirine karışmış ve büyük bir bilgi kirliliği yaratmış durumda.

Hal böyle olduğunda insan sağlığının önemli bir parçası olan doğru, sağlıklı ve yeterli beslenme de bundan nasibini almakta. Bir de bu olup bitene pandemi, bağışıklık sistemi eklendiğinde önüne gelen herkesin hekim, diyetisyen, farmakolog, immünolog olduğu bir ortamdayız.

ABD'deki Cold Spring Harbour Laboratuarından Dr.Semir Beyaz'nın katıldığı ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Barbaros Oral'ın moderatörlüğünde Türkiye İmmünoloji Derneği'nin İmmünoloji Aydınlatıyor söyleşisi dün akşam zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Bu toplantıda Beslenmenin Kanser ve Bağışıklık Sistemine Etkisi konusu anlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.