Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgaristan'da Bursa rüzgarı

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 07:46

BALKANTÜRKSİAD'ın uluslararası ilişkileri geliştirme çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor. Bu kapsamda BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Fatih Şakir ile birlikte çok sayıda dernek üyesi iş- adamının da yer aldığı heyet, Bulgaristan ziyaretinde çeşitli temaslarda bulundu.
BALKANTÜRKSİAD heyeti, ilk olarak T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy'u ziyaret etti. Büyükelçilik konutunda gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkilerle ilgili görüşmeler yapıldı.
Heyet daha sonra Sofya Ramada Otel'de Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD), T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve Filibe Ticaret Ataşeliği desteği ile düzenlenen "Bulgar-Türk Ticaret Günleri"ne katıldı.
BALKANTÜRKSİAD'a çalışmalarında başarılar diliyorum.

Otomotiv koşar gider

Herkesin bildiği gibi Türkiye ihracatının 12 yıldır lideri otomotiv endüstrisi. Bu değerli sektörümüz son 29 aydır ihracatta artış grafiğini sürdürüyor.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre sektörün haziran ayı ihracatı yüzde 2 artışla 2,5 milyar dolar oldu. Bu rakamın içinde otomotiv ile ilgili olup da Makine İhracatçıları Birliği üzerinden yapılan 200 milyon dolarlık rakam da bulunmakta. Sektör, toplam ihracatın beşte birini yine tek başına gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili, bir açıklama yapan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik şunları söyledi:
"Otomotiv, bugüne kadarki en yüksek haziran ayı ihracatına imza attı. Haziran performansında otomotiv yan sanayindeki yüzde 10,5'lik artış etkili oldu. En önemli pazarlarımızdan Almanya'ya yüzde 2, Birleşik Krallık'a yüzde 12, İtalya'ya yüzde 7 artış kaydederken, ABD'ye ihracatımız ise binek otomobiller ihracatında yaşanan azalmanın etkisiyle yüzde 67 düştü."
Görüldüğü gibi otomobil koşup gidiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.