Hava Durumu

Bulgaristan seçimleri ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 08:02

Bursa'da dün Bulgaristan açısından önemli bir seçim vardı. Bildiğiniz gibi Bulgaristan'da Nisan ayında seçim olmuş ve Bursa'daki ve ülkemizdeki soydaşlarımız da oy kullanmıştı. Ama kısa bir süre sonra yeterli çoğunluk sağlanamayınca Temmuz 2021 'de tekrar erken seçime gidildi.

O seçimde de yeterli çoğunluk sağlanamadı. Ve dün yeniden seçim yapıldı. Bu erken milletvekili seçiminin dışında aynı zamanda görev süresi dolan Cumhurbaşkanı da seçilecek.

Burada Cumhurbaşkanı adayları arasında Halk ve Özgürlük Hareketi'nin genel başkanı olan Mustafa Karadayı da bulunuyor.

Dün yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Milletvekilleri seçildi. Bulgaristan Merkez Seçim Kurulunun 20 Ekim 2021 tarih ve 765 nolu kararına göre seçim sandıkları 14.11.2021 Pazar günü sabah saat 7:00'da açıldı ve akşam saat 20:00' de kapandı. Ancak, oy kullanmak üzere bekleyen varsa, oy verme işlemi saat 21:00'e kadar devam etti.

Türkiye'de 19 ilde 126 sandıkta oy kullanıldı. Bursa'da ise 30 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirildi.

Oy kullananlar arasında camianın tanınmış ismi ve Aralık ayında yapılması beklenen Bal Göç genel kurulunda başkan olması istenen Prof.Dr.Emin Balkan da vardı. Emin Balkan oy kullanmaya annesini de götürdü.

Emin Balkan, bu seçimlere ilginin Nisan ve Temmuz ayındaki seçimlere göre daha yoğun olduğuna dikkat çekti. Nerede ise yüzde 50 daha fazla bir katılım vardı değerlendirmesi yaptı.

Evet, bu önemliydi. Çünkü orada büyük sıkıntılar çekmiş, işkence görmüş, malı mülkü yakılmış ve zorunlu göce zorlanmış insanlarımızın bazıları ülkemize geldikten sonra onların konfor alanları sanki eski günleri unutturdu gibi geliyor.

Biz buradayız, artık oradan bize ne bakışı çok yanlış. Oy kullanma hakkı olan insanlarımızın oradaki soydaşlarına karşı bence bir sorumlulukları var. Onların tek beklentisi bir adet oy kullanılması.

Son iki seçimde kullanılan oy nerede ise yüzde 10 civarındaydı. Bu sefer daha fazla bir ilginin olduğundan söz ediliyor. Kuşkusuz burada konu ile ilgili STK'larımız ve yerel yönetimlerimiz de önemli destekler veriyor. Özellikle lojistik konusunda yerel yönetimlerimiz seferber oldu.

Seçimlerin Bulgaristan'a ve oradaki soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

BDT TINGIR MINGIR ÜLKE İLE BALIKESİR'DE...

Bilindiği gibi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün "Her İlde Tiyatro Projesi" hayata geçiriliyor. Bu proje kapsamındaki tiyatrolardan biri de Bursa Devlet Tiyatrosu.

Tiyatromuz dün Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kazım Güçlü'nün yazıp yönettiği Tıngır Mıngır Ülke oyunu Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi.

Oyunda; AVP Bursa Devlet Tiyatrosunun genç yetenekleri Ceren Kayış, Cem Hamza Çanakoğlu, Deniz Orakçı Yavuz, Acan Ağır Aksoy, Çağrı Zora, Öykü Esendemir Örük, Kübra Tüzgün, Ferhun Yılmaz, Orhan Ergün ve Meriç Taner Kadıoğlu rol alıyor.

Ayrıca oyunun Işık tasarımı Sinan Mahçup, kostüm tasarımı Deniz Göl, dekor tasarımı Özlem Kurtdere, koreografisi Pınar Ataer'e ait.

Oyunun müzikleri, Türk Pop Müziğinin en değerli isimlerinden biri olan besteci, aranjör ve yorumcu Fatih Erkoç tarafından bestelendi.

Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan oyunla ilgili şunları söyledi:

"Uzun bir aradan sonra Balıkesir'de minik seyircilerimizle buluşacak olmaktan çok mutluyuz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bu önemli organizasyon için teşekkür ediyoruz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.