Hava Durumu

BUMİAD Cumhuriyet Balosu ve ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 26.10.2019 09:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 09:45

Cumhuriyet Bayramı öncesi bazı sivil toplum kuruluşları bünyelerinde Cumhuriyet Balosu düzenliyor. Bu kuruluşlardan biri de BUMİAD yani Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği. BUMİAD'ın geleneksel Cumhuriyet Balosu salı günü akşamı Almira Otel'de yapıldı.

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlamak için düzenlenen bu kutlamada aynı zamanda geleneksel hale getirilen BUMİAD'ın Cumhuriyet Ödülleri de verildi.
BUMİAD Cumhuriyet Balosu'nda açılış konuşmalarının ardından verilen ödüller sonrası bir pasta kesildi ve güzel bir gece geçirildi.
Açılışta bir konuşma yapan BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, özetle şunları söyledi:

"BUMİAD çatısı altında birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bu hassas günlerde hepimizin ülkemiz ve cumhuriyetimiz için topyekün birlikte hareket etmemiz gerekliliğinin bilincindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir ülkedir. Daima büyük ve güçlü olmasını bu ve buna benzer birliktelikler içinde olarak başarabiliriz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk, öğün, çalış, güven" diyerek veciz bir şekilde özetlediği gibi. Çalışmaya, güvenmeye ve bunlarla da övünmeye, birbirimizle kıvanmaya, birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var. Bir de olmazsa olmazımız ve çok yara almış demokrasimiz tabiiki.

Ben sözlerimi fazla uzatmayacağım. Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu gecede ; konuklarımızı dinlemek istiyoruz. Onlara daha çok zaman kalsın istiyoruz. Çünkü onlar çok kıymetli. Kendilerine Cumhuriyet ödülü verecek olmaktan çok çok mutluyuz. Bunu hak ettiklerini biliyoruz. Kendilerini şimdiden en içten dileklerimizle kutluyoruz."

Bu yılki ödüllerin sahibi Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, müzisyen, televizyon programcısı, hikaye anlatıcısı Pınar Ayhan ve AKWELL Genel Müdürü Makine Mühendisi Aral Alkan oldu.
BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, Aral Alkan'a ödülünü ve sertifikasını BUMİAD Başkan Yardımcısı Hayri Aydemir, İlker Başbuğ'a, BUMİAD Kurucu Başkanı İlker Özaslan ve Pınar Ayhan'a da BUMİAD YİK Başkanı Orhan Efe ile birlikte verdi.

Ödül alımlarının ardından Aral Alkan, Pınar Ayhan ve İlker Başbuğ kısa birer konuşma yaptılar. Aral Alkan kısa bir konuşma yaparak BUMİAD yönetimine teşekkür etti. Pınar Ayhan, Atatürk ile ilgili birkaç anekdotu anlatırken üstlendiği misyona vurgu yaptı.

İlker Başbuğ ise bizlere çok bilmediğimiz Atatürk'ün hayatı boyunca tuttuğu not defterlerindeki bazı bilgileri aktardı. Bu arada da Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili, Atatürk'ün kuruluş öncesi aldırdığı notlarda Türkiye Devleti'nin binlerce yıllık bir temele sahip olduğunu, başka bir temele ihtiyaç duyulmayacağını, bu temel üzerine konulacak dört sütunun ise eğitim, sanat, imar ve ekonomi olacağını vurguladığını anlattı.
Nice 96. yıllara diyorum. Bu güzel gece için BUMİAD'a teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.