Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUMİAD'da 30 Ağustos kutlaması

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2018 07:47

Mustafa Kemal'in başkomutanlığında yapılan 26-30 Ağustos tarihleri arasında süren Başkomutanlık Meydan Muharebesi işgal edilmiş topraklarımızda özgürlüğe giden yolda ve Cumhuriyet'e uzanan aydınlık yolculukta bir kırılma noktasıdır.
30 Ağustos ülkemizin her yerinde resmi törenlerle kutlandı. Ama bazı sivil toplum kuruluşları da özel kutlamalar organize etti. Bursa'da bu konunun öncülüğünü kısa adı BUMİAD olan Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği yaptı.
2009 yılında İlker Özarslan'ın başkanlığında 30 kurucu ile kurulan dernek geleneksel hale getirdiği 30 Ağustos kutlamasını dernek merkezinin bulunduğu sosyal tesislerinin bahçesinde gerçekleştirdi.
O güzel gecede Lions 118 K Dans Grubu bir vals gösteri yaptı. Ayrıca, rahmetli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in döneminde yaptırdığı ve Atatürk'ün katıldığı son balo olan Merinos ve Gemlik Sunipek tesislerini açmak için geldiği Bursa'da Büyükşehir tarihi binasında onuruna verilen baloda yaptığı vals ve oynadığı zeybeğin anlatıldığı Son Balo isimli filmi izledik.
Daha sonra da orkestranın çaldığı sevilen müzikler eşliğinde geçen gecenin finalinde 10. Yıl Marşı vardı.
Bu resepsiyona BUMİAD Başkanı Orhan Efe, kurucu başkan İlker Özarslan, gelecek dönem başkanı Mahmut Demiröz ve eşleri ile BUMİAD üyelerinin dışında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Önder Tanır da katıldı.

ORHAN EFE'NİN KONUŞMASI

Resepsiyonda bir açılış konuşması yapan Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği Başkanı Orhan Efe özetle şunları söyledi: "Cumhuriyeti idrak edip geleceğe yön vermemiz gerekiyor, bu anlamda en önemli mihenk taşının 30 Ağustos olduğunu hepimiz biliyoruz. BUMİAD olarak farkındalık yaratmak için ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamamızı 2016 yılında gerçekleştirmiştik. Her yıl aynı coşkuyla, aynı heyecanla Zafer Bayramımızı kutluyoruz.
30 Ağustos, bir milletin tarih sahnesinden yok olmak üzereyken adını değiştirip onu sonsuza kadar hür kılan bir mihenk taşıdır.
Bu coğrafyada milletçe yaşamımız sürdüğü sürece bu inancı, direnişi ve haklı zaferi kutlayacağız. Tarıma, bilime ve teknolojiye yatırım yapacağız, insana yatırım yapacağız bunu yaptığımız müddetçe dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacağız."
Ayrıca törende bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Önder Tanır da şöyle dedi:
"Milli mücadele ruhunu hala taşıyoruz. Bu milletin üstün karakterli yurttaşları hâlâ o milli mücadele ruhunu taşıyor. Tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."
Evet, bu güzel gece için BUMİAD'a başkanları Orhan Efe nezdinde teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.