Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUMİAD ve inovasyonun matematiği

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 07:25

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği'nin bünyesindeki BUMİAD Akademi'nin üçüncü semineri, BUMİAD Özaslan Salonu'nda gerçekleştirildi.
Bu toplantıda ABC Danışmanlık'ın kurucusu Yekta Özcan Özözer bizlere "İnovasyonun matematiğini" anlattı. Boğaziçi Üniversitesi'nden Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Yekta Özcan Özözer, İngiltere'de Strathclyde Business School'da master yaptı. Ardından çeşitli büyük kuruluşlarda üst düzey yöneticilik yaptı ve 2003 yılında ABC Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri'ni kurdu.
Yekta Özcan Özözer, bizlere konuşmasında Yenilikçilik kavramı, Niçin yaratıcı ve yenilikçi düşünemeyiz, Kurumlarda yenilikçilik süreçleri, İnovasyonun arkasındaki itici güç , Yenilikçilik teknikleri konusunda bilgiler verdi.
Onun konuşmasının ardından gerek inovasyonun, gerek doğanın, gerekse tüm yaşamın bir matematiksel düzen içinde sürüp gittiğini ve bunun farkındalığını yaşadığınızda, yaşamı anlama ve yaşamı anlamlandırma ile karşınıza çıkacak tüm sorunların çözümü noktasında her şeyin daha kolaylaşacağını öğrendik.
Çok keyifli ve sürükleyici bir sunum izledik. Başkanları Orhan Efe nezdinde BUMİAD'a ve Yekta Özcan Özözer'e o keyifli akşam için teşekkür ediyorum.
Toplantı sonunda BUMİAD Başkanı Orhan Efe ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, birlikte Yekta Özcan Özözer'e bir plaket takdim ettiler.

Plastikçiler DKT 2018 Fuarı'ndaydı
BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlediği organizasyonla plastik ve kauçuk sektörü temsilcileri 3 yılda bir Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen DKT 2018 Fuarı'nı ziyaret ettiler.
Bursa plastik ve kauçuk sektörünün firmalarının katıldığı, Nürnberg'de düzenlenen DKT 2018 Fuarı'nda 290 firma katılımcı olarak yer aldı.
BTSO Meclis Üyesi Mustafa Doğrul başkanlığındaki 30 kişilik BTSO heyeti, fuar ziyaretinin yanı sıra MÜSİAD Nürnberg işbirliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerinde Alman firmalarla yeni iş olanakları konusunu masaya yatırdılar.

Nilüfer, ekolojik tarım ve buğday
Ekolojik tarımın yaygınlaştırılmasına öncülük eden Nilüfer Belediyesi, ekolojik tarıma yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı ve büyük ölçekli ilk buğday hasadını gerçekleştirdi.
Ürünlü Mahallesi'nde bulunan Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda yapılan çeşit ve verimlilik denemeleri sonucu en yüksek verim elde edilen dört çeşit buğday, Fadıllı Mahallesi'nde bulunan 16 dönümlük araziye ekildi.
Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü'nden elde ettiği ve Nilüfer Ziraat Odası uzmanları eşliğinde toprakla buluşan buğdaylar, hiçbir zirai ilaç ve sentetik gübre çeşidi kullanılmadan yetiştirildi.
Tamamen ekolojik tarım koşullarına uygun şekilde yetiştirilen buğdayların, hasadı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.