Hava Durumu

Bursa 2026 projeksiyonu

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 07:56

Tarih 6 Nisan 1326, Bursa fethediliyor. Tarih 6 Nisan 2026 Bursa'nın fethinin 700. yılı. Osman Bey'le başlayan, Bursa kuşatması Orhan Bey'le 6 Nisan 1326'da sona eriyor. Osmanlı beyliği, imparatorluğa dönüşeceği payitahtı Bursa'ya giriyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa 2026 projeksiyonu çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Başkanın direktifleri ile başlayan süreç beş aydır devam ediyor. Sürecin yönetimi başkan adına Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan tarafından yürütülüyor.
Bugüne kadar Bursa'da yapılan en geniş kapsamlı çalışmaya ulaşılarak, 10 bin 364 kişiyle görüşüldü. Çeşitli kesimlerle yapılan görüşmeler kapsamında 700 esnaf, 100 muhtarın dışında birçok STK ve vatandaşa ulaşıldı.
Bu çalışmaların sonucunda ortaya ilginç bir veri çıktı. Şehrin yöneticileri ile şehirdeki vatandaşların Bursa için farklı düşüncelere sahip olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle burada doğru iletişimin nasıl yönetilmesi gerektiği ile ilgili bir geniş kapsamlı çalışmaya başlandı.
Bunun üzerine 6 odak grubu oluşturuldu. İletişim odak grubu, geleneklerine bağlı Bursa odak grubu, turizm odak grubu gibi gruplar oluşturuldu.
Bunların çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacak çalıştayın ardından ortaya konulacak bir projeksiyon ile Bursa 2026 projeksiyonu ortaya çıkacak.
Bu çalışmanın teknik sürecini yerel yönetimler konusunda önemli bir deneyime sahip olan ANKA firması yürütüyor.
Bursa 2026 projeksiyonunun ilk odak grup toplantısı çarşamba günü yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda İletişim Odak Grubu bir araya geldi. ANKA yöneticilerinin yaptığı sunum ile başlayan çalışma 5 saat sürdü. Bu odak grubuna 2 gazeteci dostumuz, birkaç ajans sahibi ve yöneticisi, bazı akademisyenler, BTSO'nun ilgili komitesinden ve meclis üyesinden birer kişi katıldı.
ANKA'nın sunumunun ardından belirlenen başlıklarda katılımcıların görüşleri birer birer alındı.
Önümüzdeki günlerde de diğer odak gruplarının toplantıları belirlenen tarihlerde yapılacak.
Bilimsel yöntemlerle ortaya konulan projeleri önemsiyorum. Kolay gelsin diyorum. Bursa için çivi çakan, kafa yoran herkese saygıyla.

FERAİZCİZADE, KAPILAR İLE MERHABA DİYOR

AVP Bursa Devlet Tiyatrosu bünyesindeki Feraizcizade Oda Tiyatrosu yeni sezona ilginç bir proje ile perde diyecek.
Ukraynalı yazar Neda Nejdana'nın yazdığı ve Senem Cevher'in çevirmen ve yönetmen olarak imzasını attığı "Kapılar" oyunu Bursalı tiyatroseverlerle 4 Ekim'de buluşacak.
Oyunun başrollerinde Süheyla Elbaş Zeybek ve Nazlı Ceren Argon var. Kapılar'ın dekor- kostüm tasarımı Özge Akarsu'ya, ışık tasarımı Ali Karaman'a, müzikleri Türkü Deyiş Çınar'a ait.
Kara komedi oyunun yönetmeni ise Senem Cevher.
Feraizcizade Oda Tiyatromuza koltukları dolu bir sezon diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.