Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa AK Parti'de kongrelere doğru

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2019 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 08:57

Bir siyasi partiye temelde hareket getiren iki süreç vardır. Bunlardan biri seçim, diğeri ise bir başka seçim şekli olan genel kurullarıdır. Bu iki ortam çok hareketli, çok kulisli ve heyecanlı geçer. Gün ola ki yeni bir haber duyulmasın.
Bilindiği gibi siyasi partiler yasasına göre her siyasi parti 2 yıldan kısa olmamak ve 3 yıldan da uzun olmamak kaydıyla genel kurullarını yapmak zorunda.
AK Parti'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin genel kurulu sürecini 2 yıla çekti. Hal böyle olunca Bursa'da bir başka heyecan daha başlamış oldu.
Eylül ayı itibarıyla AK Parti'de delege listeleri askıya çıkıyor. Bunun ardından her ilçenin genel kurullarda oy kullanacak delegeler belirlenecek. Delege sayıları ilçenin nüfusuna ve seçim sonuçlarına göre belirleniyor. Sonra ilçe genel kurulları hayata geçirilecek son olarak da AK Parti İl Yönetimi ve İl Başkanı'nı belirleyecek olan genel kurul yapılacak.
Tabii bu arada büyük bir heyecan söz konusu çünkü son genel kurul öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mevcut il ve ilçe başkanlarını görevden alıp, yerine yenilerini atamış ve genel kurullara bu isimlerle gidilmiş ve de bu isimler il ve ilçe başkanı olmuşlardı.
Hatta il genel kurulundan sonra işi sadece siyaset yazmak olan bir gazeteci arkadaşım genel kurulun yapıldığı salonu kastederek, 'Yeni insanlarla doluydu, çoğunu tanımıyorum,' değerlendirmesinde bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bursa'daydı. İzmir-İstanbul Otobanı'nı açtı ve de yeni yapılan Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptı.
Öncelikle bu iki açılışın Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum. Dünkü törenlerde ve etkinliklerde tüm gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'daydı. Herkes "Kime nasıl baktı, kime sıcak davrandı, kime soğuk davrandı, kimi işaret ediyor?" gibi soruların yanıtlarını beden diline bakarak anlamaya çalışıyordu.
Bir mecazi deyişle yazıyı sonlandırmak istersek, dün Cumhurbaşkanını izleyen bazı AK Partiler için "Şehir Hastanesi ve İzmir-İstanbul Otobanı bahane, genel kurul şahane" haldeydi.
Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir değişim beklentisi vardı. Herkes kabine noktasında buna odaklanmıştı. Sanırım bu değişimi Recep Tayyip Erdoğan genele yayıp, ilçe ve il kongrelerinden başlatıp, daha sonra AK Parti Büyük Kongresi'ne, oradan da kabineye kadar taşıyacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.