Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa BTM'nin 2018 karnesi

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2019 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 08:40

Kentimizin önemli değerlerinden biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı Bilim ve Teknoloji Merkezi.
Bilim toplumu ve geleceğin nitelikli iş gücünü oluşturmak adına Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni önemsediklerini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerli üretim ve milli teknoloji atılımlarının temelinde eğitimin olduğuna dikkat çekti.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 2018 yılının bir değerlendirmesini yaptı. Bu verilere göre Türkiye'nin en geniş kapsamlı içeriğine sahip Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) 2018'de de ziyaretçi rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıl 151 binin üzerinde bilim meraklısı BTM'yi ziyaret etti.


Yıl boyunca farklı disiplinlerde 11 bin 242 atölye çalışmasına 99 bin 718 çocuk ve bilim meraklısı katıldı.
Türk Hava Yolları ve BEBKA sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası 7. Bursa Bilim Şenliği'ne (Science Expo) yurt içi ve yurt dışından 200 binin üzerinde ziyaretçi geldi.
Festivalde toplamda 110 bin liralık para ödülünün dağıtıldığı proje, insansız hava araçları, mesleki yetenek, autodesk tasarım ve modelleme yarışmaları gerçekleştirildi.
Türkiye rekorunun kırıldığı 'Mangala Turnuvası'nın da yer aldığı festivalde ayrıca 100 farklı bilimsel atölye çalışması gerçekleştirildi.
Bursa BTM'nin en çok ilgi gören bilimsel etkinliklerinden Uludağ Astrofest ise 3 -5 Ağustos 2018 tarihlerinde uzay ve astronomi meraklılarını zirvede buluşturdu.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından 2018 yılında başlayan "Sınır Tanımayan Bilim" projesi ise dezavantajlı öğrenciler için umut oldu. TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen projede öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik özel eğitimler ve atölye çalışmaları yoğun ilgi gördü.

HAKAN KILIÇARSLAN, TÜRK ÜROLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan, Türk Üroloji Derneği Başkanlığı'na seçildi.
BUÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve 2005 yılından itibaren Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda görevini sürdüren Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan Aralık ayında yapılan genel kurul ile Türk Üroloji Derneği'nin yönetim kurulu başkanı oldu.
Kılıçarslan seçim sonrası kendisine gösterilen güvene layik olacağını belirterek, yönetiminde görev alan ve oy kullanan herkese teşekkür etti.
Öncelikle Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan'ı kutluyorum. Bu çok önemli bir başarı. Bursa'dan ulusal bir organizasyonun başkanlığı görevini üstlenmek gurur verici ve aynı zamanda da hem bulunduğu üniversitesine, hem de yaşadığı kent Bursa'ya değer katıcı bir durum.
Değerli hocamıza başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.