Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa CHP'ye teşekkürler

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 07:49

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı olağan kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Hüseyin Akkuş ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca'nın aday oldukları kongrede 317 oy alan Hüseyin Akkuş başkan seçilirken, İsmet Karaca ise 259 oyda kaldı.CHP İl Kongreleri ulusal basında ağırlıklı olarak kongrelerde yaşanan kavga ve arbedelerle anıldı. Kocaeli, Aydın, İzmir kongreleri bu ve buna benzer başlıklarla basında yer buldu.

Benim buradan Bursa CHP örgütüne ve seçime giren Hüseyin Akkuş ile İsmet Karaca'ya teşekkürüm var. Bu teşekkür kavgasız ve dövüşsüz bir kongre yapıp, Bursa'yı olumsuz bir şekilde ulusal basına taşıtmadıkları için.CHP'nin yeni il başkanı Hüseyin Akkuş'a da başarılar diliyorum. Akkuş şimdi mazbatasını alacak ve ardından Şadi Özdemir ve yönetimi ile devir teslim yaşanacak.

Nilüfer Kadın Korosu ve dernek

Temel kuruluş amacı "Toplumun ihtiyacına göre tüm konserlerini sosyal projeler yararına vermek" olan Nilüfer Kadın Korosu, 2005 tarihinde kuruldu. Kurulduğu günden beri koronun gönüllü olarak şefliğini Dr. Aysel Gürel yapmakta.Bu koro öncesinde hiçbir koroya gitmemiş, müzik bilgisi olmayan, hayatında sahne deneyimi yaşamamış, meşk usulü ile şarkı öğrenen, 27-78 yaş aralığında farklı meslek guruplarından oluşan tamamı gönüllü amatör kadınlardan oluşuyor.

Toplam 175 koristin olduğu koroda konser formatına göre 10-15 enstrüman yer almakta.Bu değerli koro bugüne kadar 130 konser verdi. Ve yılda toplam 5 bin kişiye ulaştı.Bilindiği gibi bu koro 8 Mart 2017'de dernekleşerek "NİLÜFER KADIN KOROSU, HALK DANSLARI VE TİYATRO GÖSTERİ TOPLULUĞU DERNEĞİ"ni oluşturdu.Şimdi bu koro dernek olarak 2018 yılındaki ilk konserlerini 20 Ocak cumartesi günü saat 19.30'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde verecek.Nilüfer Kadın Korosu, Halk Dansları ve Tiyatro Gösteri Topluluğu Derneği'ne bu yılki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bir eleştiri tiyatroseverlere

Geçtiğimiz hafta sonu Nilüfer Kent Konseyi bünyesindeki Nilüfer Kadın Meclisi'nin tiyatrosunu büyük bir keyifle izledik.Aziz Nesin'in Zübük oyununda 2 yıl verdikleri emeğin karşılığını gördü sanatçılar.Burada bir eleştirim var. O sahnedeki sanatçılarımız tiyatroya gönül vermiş çeşitli meslek gruplarından oluşan insanlarımızdı.

Ama oyun boyunca sahne önünden o kadar çok giriş ve çıkış oldu ki, o kadar çok cep telefonu sesi ve o kadar çok izleyiciler arasında konuşma oldu ki, sahnedekilerin konsantrasyonlarını yitirmemelerine şaşırdım. Beni affedin ama tiyatrodayız, biraz sessizlik lütfen.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.