Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Çimento'nun önemli yatırımı

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2017 06:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 06:52

Bursa Çimento, Türk ekonomi tarihinin ilklerine adını yazdırmış bir firmamız. Ülkemizde kurulan ilk halka şirketlerden biri olan Bursa Çimento, Çimento Fabrikası Kapasite Artışı ve Atık Isıdan Enerji Üretim Tesisi Projesi'ni hayata geçirecek.
Bu konuda alınan "ÇED Raporu Olumlu" kararı ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, 120 milyon dolar yatırım yapılacağı açıklandı.

Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli, bu konuda yaptığı açıklama şunları söyledi:
"Yatırımı yaparken temel hedefimiz kapasite artırımından daha çok teknolojik yenilenme ile Avrupa standartlarının dahi ötesinde örnek bir tesis olabilmek. Yeni yatırım ile kapasitemiz 1.8 milyon ton/yıl klinker olacaktır. Yeni klinker hattının devreye girmesi ile eski fırınlar duracağından kapasite raporumuzda onaylanan değerler teorik olarak kalacaktır. Ayrıca atık ısıdan enerji üretim tesisinde bulunan 9 megavatlık kurulu güce 5 megavat daha eklenecek. "
Bursa Çimento, 2011 yılında devreye aldığı atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisi ile bugüne kadar ekonomik değerini yitirmiş 154 bin ton, 2016'da ise 34 bin ton sanayi atığını alternatif yakıt olarak kullandı.

*Nilüfer'e tebrikler

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı, Tekirdağ Süleymanpaşa Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Nilüfer Kent Konseyi'nin de katıldığı Türkiye Kent Konseyleri Platformu 22. Genel Kurulu Toplantısı'ndan çıkan sonuç bildirgesinde, Nilüfer Belediyesi'nin kırsal kalkınma ile kentsel hizmet sektöründeki ekonomik örgütlenme modelleri örnek gösterildi.

*Bursa ve CHP yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı adalet yürüyüşüne, Bursa'da da geniş katılımla bir destek geldi.
Bursalı CHP'liler dört gün boyunca ilçe Adliye binaları önünde başlayarak merkeze doğru yürüyen kortejler oluşturdu. Finalde Bursa Kent Meydanı'nda bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulunuldu.

CHP Bursa İl Örgütü adına açıklamada bulunan İl Sekreteri Muharrem Or, Türkiye'de adaletsiz uygulamalarla mağdur edilen tüm kesimler için yürüdüklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Adalet yürüyüşü, tüm Türkiye halkı içindir. Bu yürüyüş; baskıdan, zulümden, işsizlikten, yoksulluktan, hukuksuzluktan, yandaşların zenginleştiği, halkın bir torba kömüre muhtaç edildiği bir Türkiye'den usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.