Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da alışverişin âlâsına buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 31.07.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 07:26

Osmanlı'nın Bursa kuşatması uzun yıllar sürer. Bu kuşatma sırasında Balabanbey ve Aktimur kaleleri yapılır. Ayrıca İpek Yolu askeri manada güvence altına alınır, çevreye hanlar ve çarşılar yapılır. Ve tüm kuşatma sırasında ticaret devam eder.
Özetle Osmanlı'nın çarşı kültürü, Bursa'nın alınmasından önceye dayanır. Bursa alındıktan sonra Bedesten yapılır ve diğer kurumlar bir bir yerlerine konulur. Osmanlı'nın bir beylikten, bir imparatorluğa dönüşmesi sürecinde ilk payitahtı yani başkenti büyük önem taşır.
Özünde Osmanlı'nın ilk payitahtı Bursa'dır, aynı zamanda Osmanlı kültüründe çarşının da payitahtı Bursa'dır.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa ticaretinin hareket kazanması bağlamında Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri projesi ile önemli bir misyonu yerine getirmekte.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, 3 Ağustos Cuma günü başlıyor.
3 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek olan program kapsamında akredite işyerlerinden toplamda 100 TL'lik alışverişle kayıt yaptıran müşteriler, 10 otomobilden birini kazanma fırsatına sahip olacak.
Bu önemli proje BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) işbirliği ile düzenleniyor.
Projenin lansman toplantısı, Tarihi Eski İpek Han'da gerçekleştirildi. Toplantıya önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım ile Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, BTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile çarşı esnafı katıldı.

10 otomobil dağıtılacak
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Payitaht Çarşı Projesi ile Türkiye'nin en önemli ticaret merkezleri arasında bulunan Bursa'nın tarihi dokusuna ve misyonuna uygun bir dönüşümün startını verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"BTSO olarak çarşı esnafına yönelik değişen tüketici ihtiyaçları doğrultusunda Kurumsal Gelişim Programları düzenliyoruz ve bu eğitimlerden yaklaşık 1.000 esnafımız faydalanıyor.
850 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerine hem kentin tarihini, hem de alışveriş kültürünü doyasıya yaşama imkanı sunan bölge için hayata geçirilen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri , cuma günü başlıyor.
Alışveriş Günleri kapsamında 2 yıl önce dağıtılan çekiliş kuponu sayısı 200 bindi. Aynı dönemde 50 milyon TL'lik ciro sağlandı. Tarihin Mirası, Alışverişin âlâsı sloganıyla düzenleyeceğimiz kampanya, 3 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek. Alışveriş Günleri kapsamında akredite iş yerlerimizden toplamda 100 TL'lik alışverişle kayıt yaptıran herkes, 10 otomobil kazanma fırsatına da sahip olacak. Proje ile bu yıl bölge esnafımıza 45 milyon TL'lik bir ciro sağlamayı hedefliyoruz. Projenin Bursamız ve esnafımız için hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.