Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da CHP İl Danışma Kurulu toplantısından

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 09:02

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş göreve geleli yaklaşık bir buçuk yıl oluyor. O CHP'de çok alışılmadık bir şeye imza atarak, İl Danışma Kurulu'nu bu bir buçuk yıllık süreç içinde 2 defa topladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, cumartesi günü Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Konferans Salonu'nda İl Danışma Kurulu toplantısı düzenledi. Cumartesi günü saat 13.00'te başlayan toplantı gece 11.00'e doğru sona erdi.
Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal'ın yaptığı İl Danışma Kurulu'na CHP tüzüğü gereği davetli olan eski ve yeni il ile ilçe başkanları, eski ve yeni milletvekilleri ve diğer davetliler katıldı. Özünde katılım geniş tutulmuş ve adeta genişletilmiş örgüt toplantısına dönüştürülmüştü.
Toplantıda ittifak görüşmeleri, ittifaka geç karar verilmesinin yol açtığı sorunlar, meclis üye aday listelerinin nasıl oluştuğu, sandık güvenliği, seçim bütçesi başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede müzakereler oldu.
İl Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmalarda 31 Mart öncesinde toplam 5.700.000 liralık bir bütçenin kullanıldığı, bu bütçeden Büyükşehir'deki tanıtım-propaganda giderlerine 4.118.000, 17 ilçeye 800.000, toplam araç kiralama gideri olarak 600.000 TL harcandığının altı çizildi.
İl Başkanı Hüseyin Akkuş toplantının finalinde birlik ve beraberliğin altını çizdiği konuşmasında özetle şunları dile getirdi:
" 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. İlçeler bazında, örgüt toplantılarımızda nerede hata yaptık, nerelerde doğru yaptık, bunlar konuşuldu, tartışıldı. Geleceğe dönük ders çıkarmak gereken noktalar ele alındı. Bugün de, serinkanlı bir bakış açısıyla genel bir değerlendirme yapma olanağı bulacağız.
31 Mart öncesinde de söyledik, bugün de söylemeye devam ediyoruz. Bursa iyi yönetilemiyor. 31 Mart'ta gördük ki, bu anlayış "yenilmez" değil. Bursa'da da başarabilirdik. Başarmaya çok yaklaştık. Niye olamadığının birçok sebebi var.
İstanbul Büyükşehir seçim sonucu bir gerçeği ortaya koydu. Millet artık bu iktidardan yaka silkiyor. İttifak ortağımız ve demokrasi bileşenlerinin katkılarıyla, Cumhuriyet Halk Partisi yeniden ve çok güçlü bir şekilde iktidar adayı oldu. Bugünden tezi yok, önce Ankara'da genel iktidarı, sonra da tüm yerel yönetimlerde, 31 Mart'ta alamadığımız belediye başkanlıklarını da kazanıp tüm Türkiye'de sosyal demokrat yönetim anlayışını hakim kılmak istiyoruz.
Bundan sonrası için yol haritamızı belirlemek durumundayız. Enerjimizi parti içi tartışmalara değil, halkımıza hizmete, sosyal belediyecilik ve sosyal demokrat yönetim ilkelerini yükseltmeye harcamak durumundayız. Genel başkanımızın da yaklaşımı budur. Kamuoyuna empoze edilmeye çalışılan "kendi içinde çekişen parti" görüntüsünden hızla uzaklaşıp, CHP'nin gerçek misyonuna, gerçek vizyonuna odaklanmak durumundayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.