Hava Durumu

Bursa'da Spor ve Egzersiz Çalıştayı

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 08:06

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla "Bursa'da sporcuların sayısını olimpiyat oyunlarında arttırmak" hedefiyle bir çalıştay düzenliyor. Etkinlik BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülüyor.

Bugün ve yarın online olarak gerçekleşecek çalıştayın adı "Bursa'da Spor ve Egzersiz Çalıştayı" olarak belirlendi. Çalıştaya Osmangazi Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, BTSO, BUSİAD, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bursaspor da katkı koyuyor.

Prof.Dr.Ramiz Arabacı moderatörlüğündeki açılış konuşmaları sonrası 4 ayrı oturum gerçekleşecek. İlk oturum "Antrenörlük Eğitim Programı" moderatörü Prof.Dr.Şerife Vatansever Tayşi , ikincisi "Beden Eğitimi ve Spor Programı" moderatörü Prof. Dr.Nimet Haşıl Korkmaz, üçüncüsü "Paralimpik Sporcular ve Engelliler için Beden Eğitimi ve Spor Programı" moderatörü Doç.Dr.Recep Görgülü ve son oturum "Sporda İnovasyon, Yönetim, Girişimcilik ve AR-GE Çalışmaları" moderatörü ise Prof.Dr.Şenay Koparan Şahin.

"Sporda İnovasyon, Yönetim, Girişimcilik ve AR-GE Çalışmaları" son oturumunun konuşmacılarından biri de BUSİAD adına benim.

Bu konular masaya yatırıldıktan sonra yarın Çalıştay Raporlarının sunumu ve kapanış var. O oturumu da aynı zamanda BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi de olanGençlik ve Spor Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof.Dr.Süleyman Şahin yönetecek.

Başarılı ve süreçte sonuçları hayata geçmiş bir çalıştay diliyorum.

İZNİK BELEDİYESİ'Nİ KUTLUYORUM

Şimdiki gençler şaşıracak. Çocukluğumuz süpermarket yoktu, AVM zaten yoktu. Semt pazarına annemiz ile gittiğimiz de o zaman file bile yoktu, aldıklarımızı küfede hamallar evimize kadar taşırdı. Yani o dönemin haftalık alışverişi nerede ise bir küfe kadar olurdu. Bu da o dönemin parasının bereketini gösteriyor.

Şimdi küfelik alışveriş yapacak babayiğit nerede?

İznik Belediyesi benim çok önemsediğim bir projesiyi hayata geçiriyor. "Yaşayan İznik Hazineleri" adını taşıyan bu belgeselde özellikle kaybolan/kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve ustalar işleniyor.

Belgeselin ilki75 yıllık fıçı ustası İsmail Alkış ile gerçekleştirildi. İkinci belgesel 20 yıldır bastonculuk ile uğraşan Şükrü Kaya ile yapıldı. Üçüncü belgeselde dünyaca ünlü Müşküle İğne Oyaları anlatıldı. Son çalışmada ise 62 yıldır küfe sanatı ile uğraşan Hakkı Ateş (76) ile görüşüldü.

Hakkı Ateş Usta "14 yaşında başladım bu mesleğe. Tam 62 yıldır küfe yapıyorum. Bizler bu meslekle büyüdük, büyüttük. Üç oğlumu üç kızımı, bu meslek ile everdim, baş göz ettim" diyor.

Evet, ben bu noktada İznik Belediyesi'ni kutluyorum. Süreç içinde ne kadar değerli bir iş yaptıklarını görecekler, onlar görmese bile çocukları, torunları onları yad edecek.

Kaybolan veya kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin kayıt altına alınması, bu konularla yoğun olarak ilgilenen biri olarak beni çok mutlu etti. Bu çok değerli ve çok önemli bir iş.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'yı bu değerli ve önemli projesinden ötürü kutluyorum ve ona teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.