Hava Durumu

Bursa'da Türk Moda Kumaşları Show'u

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 08:26

Bursa çarşamba akşamı bir ilke imza attı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği organizasyonuyla, Sheraton Otel'de Turkish Fashion Fabrics Show/Türk Moda Kumaşları Show'unun ilki Bursa'da gerçekleşti.
Bu kentten yetişen uluslararası platformda ülkemizi ve kentimizi temsil eden dört değerli modacımız, bu kentte üretilen kumaşları kullanarak ortaya çıkardıkları tasarımları bizlerle buluştu. Bu tasarımları hem birbirinden güzel mankenlerimiz üzerinde canlı olarak izledik, hem de tasarımlardan oluşturulmuş bir film gösterisi izledik. Sonra da bir caz konserimiz vardı.
Evet, Türk modasının uluslararası platformdaki dev ismi Atıl Kutoğlu, kentimizi ve ülkemizi Paris'te yarattıkları Dice Kayek markası ile temsil eden Ayşe ve Ece Ege kardeşler ve Milano temelli genç tasarımcımız Selma Çilek'in hayalleri; Bursalı moda kumaş üreticilerimiz Ezgi, Fabra, İlay, İpeker, Nilba ve Seçen'in harika kumaşları ile buluştu. Ve sonuçta ortaya Turkish Fashion Fabrics Show/Türk Moda Kumaşları Show'u, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Multimedia Show formatıyla bizlerle buluştu.
UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in ev sahipliğinde düzenlenen geceye moda dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra BTSO organizasyonuyla üç gün sürecek olan Bursa Tekstil Show'u Fuarı'na, UR-GE ve Ticari Safari projeleri kapsamında katılan yaklaşık 50 ülkeden 350'ye yakın iş insanı da katıldı.

UTİB BAŞKANI ENGİN NE DEDİ?

Gecede bir konuşma yapan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin şunları söyledi:
"Mutluyum çünkü, 160'tan fazla ülkeye yılda 2 milyar dolarlık ihracat yapan, tekstilde kilogram değeri 8,5 dolara ve konfeksiyonda ise 20 dolara ulaşmış ve en az bir o kadar da yurtiçine ticaret hacmi olan tekstil ve hazır giyim sektörümüz için yeni nesil pazarlama konsepti olan 'içerikle pazarlama' projesinin başlangıcını, Turkish Fashion Fabrics Show ile gerçekleştiriyoruz.
Dünyaya mal olmuş eşsiz kumaşlarımızla, dünya modasına yön veren Bursalı tasarımcılarımız güçlerini bu proje için birleştirdiler. Ancak Turkish Fashion Fabrics Multimedia Show'u sadece bir tanıtım filmi projesi değil aynı zamanda bir imaj projesi olarak görüyoruz. Birbirinden farklı ve kaliteli kumaşların, her bir tasarımcının ellerinde büyük bir hünerle etkileyici koleksiyonlara dönüşmelerine tanıklık ettik. Bu filmimizi dünyanın her yerinde bir dijital kampanya ile yayınlayarak Bursamızı, üretim potansiyelimizi ve tasarım gücümüzü herkese göstermek istiyoruz."

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin konuşmasının ardından gerek tasarımcılarımıza, gerek kumaşları ile katkıda bulunan firmalarımıza, gerekse etkinliği destekleyen sponsorlara birer teşekkür plaketi takdim etti.
Ayşe ve Ece Ege kardeşler Uzak- Doğu'daki bir etkinlikte olduğu için geceye multimedya ile katıldılar.
Engin, Atıl Kutoğlu ve Selma Çilek'e verilen plaketlerin ardından BTSO, TEB ve Sheraton Otel ile gecenin ana sponsoru Beyçelik Holding'e plaketlerini verdi.
Evet, ben bu güzel gece için başta UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin'e, organizasyonda emeği geçen herkese ve destekleyen sponsorlara teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.