Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki en büyük alım heyeti

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 07:59

Perşembe günü kentimizde bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan en büyük alım heyeti ile Bursalı üreticiler buluştu. Bu buluşmanın yeri Bursa'da 4 ayrı fuarı tek çatı altında toplayan Endüstri Zirvesi'ydi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), zirve kapsamında makine, uzay havacılık savunma, kompozit ile raylı sistemler sektörü Ur-Ge projeleri kapsamında 6 kıtadan 60 ülkeden 1100'e yakın yabancı iş insanını Bursalı sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Açılışta BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Kentimiz ülkemizin hedeflerine ulaşmasında öncü rol üstleniyor. Bursa, Türkiye ekonomisinde rekabet gücü en yüksek olan şehirlerden birisidir. Üretim merkezi olan Bursamız aynı zamanda Türkiye'nin dünyaya açılan bir yüzüdür. Kentimiz bugün 14 milyar dolarlık ihracatıyla ülkesinin dış ticaretinin yüzde 10'unu tek başına gerçekleştiren bir kent. Katma değerli ve inovatif ürünlerin üretiminde büyük bir güce sahip Bursa'mız endüstri 4.0'a geçiş ile birlikte 8 dolarlık KG başı ihracat hedefine ulaşacaktır" dedi.
Zirvenin açılışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ise "Bakanlık olarak yüksek katma değerli üretimin artmasını ve yeni girişimcilerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Bursa'da bu anlamda ciddi bir kümelenme faaliyeti var. Fuarlar kenti olma yolunda da ilerleyen Bursa, gösterdiği performansla ülkemizin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlıyor. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta BTSO olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Gerek BTSO Başkanı Burkay'ın, gerekse Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik'in konuşmalarında dikkat çektikleri ortak nokta yüksek katma değerli ürün. Bunu gerçekleştirecek olan da ağırlıklı olarak Fen liselerimizden yetişecek bilim yolculuğuna başlamış taze beyinler.
Fen liseleri arasında kentimizdeki liselerin durumuna baktığımızda şunu görüyoruz.
Bursa'daki fen liseleri arasında 2016 verilerine göre Tofaş Fen Lisesi Türkiye 2'ncisi konumunda.
Evet, yüksek teknolojiye ulaşan yol bilimden geçmekte.

Senfoni'den müthiş konser

Bilindiği gibi Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) konserlerini sürdürüyor. BBDSO son konserinde İspanyol virtüöz Vicente Llimera Du'yu konuk etti.

Konseri, Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetti. Gecenin ilk bölümünde İspanyol virtüöz Vicente Llimera Dus ve orkestra tarafından Richard Strauss'un "Obua Konçertosu" seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra tarafından Vasili Kalinnikov'un "Senfoni No: 1" adlı eseri yorumlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.