Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki istihdam seferberliği üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2019 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 08:51

Herkesin bildiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülke çapında başlatılan yeni istihdam seferberliğinde Bursa'da BTSO önderliğinde daha öncekilerde olduğu gibi yerini aldı.
Dünkü toplantıya Bursa Valisi Yakup Canbolat'da katıldı. Toplantıda sahnedeki masada Bursa Valisi Yakup Canbolat, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak vardı. Ayrıca görebildiklerim arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanları, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, BESOB Başkanı Arif Tak, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, BTSO eski Başkanı Celal Sönmez de oradaydı.
Salı sabahı düzenlenen etkinliğe Bursa iş ve sanayi dünyası büyük ilgi gösterdi. Salon adeta tıklım tıklım doluydu. Birkaç kişi ben de dahil olmak üzere ayakta izledik.
Toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanmış bir filmin gösterimi ile başladı. Film gösteriminin ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay bir konuşma yaptı. Burkay özetle şunları söyledi:
" Ülkemizin refah seviyesini yükseltmek ve daha güçlü bir geleceğe taşımak, insanımıza aş ve iş fırsatı oluşturmakla mümkündür. Türkiyemizin moral ve motivasyon kaynağı Bursa, istihdama da en fazla katkı sağlayan şehirlerden biri olacaktır. Son dönemde sanayi ve ticarete dönük teşviklerle birlikte hükümetimiz tarafından istihdama da reform niteliğinde destekler sunuldu. Bu kapsamda 2017 yılında iş dünyasının ve kentlerin yarışıyla 1,5 milyon insanımıza ilave iş sağlanırken, Bursa olarak 80 bin kişilik yeni istihdam sözümüzün karşılığında 83 bin kişiyi işe yerleştirdik.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye genelinde yeni bir istihdam seferberliği başlattık. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından Bursa için de 120 bin kişilik yeni istihdam hedefi belirlendi. İş dünyamız adına bu kampanyamızın da hedeflerine ulaşabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize başta istihdam olmak üzere çeşitli alanlarda destek taleplerimizi sunduk."
Toplantıda iş dünyası ve kamu temsilcilerinin bir araya gelmesini sağlarken, işverenlere sağlanan destekler ve istihdam teşvikleri ile ilgili de detaylı bilgi aktarıldı.

REMZİYE GAZİ VE KUPA KIZI

Remziye Gazi, Bulgaristan'ın Osmanpazarı'na bağlı Büyüktekkeler Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitiminin ardından Şumnu'da Teknik Lise'yi bitirdi. 1970 yılında Türkiye'ye göçmen olarak geldiler. Özel sektörde çalıştıktan sonra emekli oldu. Kendisi öykü ve şiir kitapları yazmakta. Çene Suyuna Holding ve Sessiz Çığlık isimli kitapları var. Ayrıca, Tuna, Balkanlar'da Türk Kültürü, Evlad-ı Fatihan ve Berfin Bahar dergilerinde öyküleri yayınlandı. Şimdi ise son kitabı Kupa Kızı'nın tanıtımı ve imza günü 11 Mart Pazartesi günü 13.30'da Yeni Karaman Bal Göç Lokali'nde yapılacak.
Kendisini kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.