Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki spor yatırımları

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2019 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 09:02

Bursa son dönemlerde spor tesisleri açısından şanslı illerin başında geliyor. Geçtiğimiz dönem Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü yapan Doç.Dr.Süleyman Şahin'in görev yaptığı dönemlerde, ortaya atmış olduğu tesisleşme konusundaki projelerin nerede ise tümü gerek Bursa'daki siyasilerin desteği, gerekse Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri ile hayata geçirilmiş oldu.

Özellikle o dönemlerde Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu'nun , bir görüşme sırasında Süleyman Şahin'in önüne koymuş olduğu "Bu Yıldırım bölgesinin kalkınması noktasında sporu bir araç olarak kullanalım, buradaki vatandaşlarımıza bu hizmetleri götürelim" vizyonuna, bir de şu andaki Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun o dönemler Spor Toto'nun başında olmasının ve Bursa'ya verdiği destek de eklenince bu projeler hayata daha kolay geçti.

BURSA'DAKİ AÇILIŞLAR

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta perşembe günü Bursa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, iki ülke çapındaki büyük tesisimizin açılışını gerçekleştirdi. Yanında şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Süleyman Şahin de vardı.

Açılışa AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen ve Atilla Ödünç de katıldı. Bu törenlerde Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Kestel Olimpik Buz Hokeyi ve Pateni Salonu'nun açılışı yapıldı.
Bu tesisleri gezememiştim ve açılışa da davetli değildim. Dün bu tesisleri görme olanağım oldu. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi 2016 yılında eski Karayolları binasının olduğu yere yapılmaya başlanmış. 33 dönümlük arazi üzerine 40 milyon liralık bir yatırım ile muhteşem bir kompleks oluşturulmuş. İçinde 2500 kişilik bir spor salonu var. Boks, güreş, halter ve teakvando için yapılmış özel salonlar var. 25 metrelik yarı olimpik bir yüzme havuzu var. Tesisin hemen yanına da bir jimnastik salonu yapılmış. Türk hamamından, saunasına; squach salonundan, eğitim salonlarına kadar her şey düşünülmüş.

Kestel Olimpik Buz Hokeyi ve Pateni Salonu ise 8 dönümlük bir arazi üzerine, 20 milyonluk bir yatırımla yapılmış. Bu noktada Ankara'dan bir buz hokeyi, antrenörü gönderilmiş. O bölgedeki çocuklara yönelik çalışmalar yaparak, bir takım oluşturuyor.

Ayrıca Türkiye'nin 5'inci Spor Fabrikası olan ve 8 milyona mal olan Gürsu Spor Fabrikası'nda 6 adet standartlara uygun antrenman salonu, çok fonksiyonlu uluslararası standartlara sahip 1 adet dönüşümlü çok amaçlı salon ve uluslararası standarda sahip tenis kortu bulunuyor. Tesiste basketbol, voleybol, hentbol, futsal, güreş, tekvando, karate, boks, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, fitness, judo, duvar tırmanma eğitimi veriliyor. 12 mahallede semt sahaları, yüzme havuzları, 16 spor kulübüne tesis ve düzenli malzeme desteği, tüm okulların spor salonlarının yenilenmesi yapıldı.

Bu tesisleri dün gezme fırsatı buldum. Öncelikle bu vizyonu ortaya koyan Hakan Çavuşoğlu'na, ona destek veren siyasilere; bu vizyonun üzerine projeleri oluşturup, bakanlığa ileten dönemin Bursa GSHİM Doç.Dr.Süleyman Şahin'e ve de bu projeleri hayata geçirme olanağı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlı-ğı'na (bir de Spor Toto teşkilatına) bir Bursalı olarak, bu alanın bir akademisyeni olarak teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.