Hava Durumu

Bursa Erkek Liseliler'e güzel haber

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 07:56

Bursa Erkek Lisesi mezunları dernek bünyesi altında tarihi okulumuza katkı koymaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta içinde müjdeli bir haber aldık.

Bilindiği gibi Cevdet Ulu başkanlığındaki BEL Mezunlar Derneği yönetimi yoğun biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Verilen bursların yanında önceki yıllarda yenilenen ve isim verilen sınıfların üzerine bir süredir gündemde olan pansiyon binasının yapımı gündeme oturdu.

Bu konuda Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürülen çalışmaların ardından, öncelikle pansiyon binasının yıkımı ve molozlarının taşınması konusunda Büyükşehirin destekleri oldu. Ve yer temel kodunda teslim alındı.

Sevgili dostumuz ve mezunumuz Orhan Erkan Güngör, yaklaşık 1.5 yıldır bu çalışmalar içindeki bürokratik aşamaları geçmek için büyük uğraşlar verdi. O bitmeyen enerjisi ile nerede ise her gün gidip, gelerek bürokratlarımızı bunalttı ve sorunu çözdü. Valilik, Milli Eğitim ve Büyükşehir arasında adeta mekik dokudu. Bu çalışmalara valimiz Yakup Canbolat'ın başından beri destek verdiğini unutmayalım.

BEL İMECESİ DEVREDE

Çalışmalar tam bir imece mantığı ile yürütüldü. Okul mezunlarımız Murat Bostancı mimari projesini, İsmail Hakkı Günhan, Şükrü Şahin statiğini, mekanik tesisat projesini İsmail Yıldırım ve elektrik projesini Kemal Özen, jeolojik etüdünü Adnan Kanburoğlu, geotekniğini Taner Karaman, harita projesini Remzi Mutlu, Nevzat Mutlu, yapı laboratuarı çalışmasını Abdullah Atlıman gönüllü olarak yaptı.

Daha sonra bir süredir devam eden kaynak arayışında da yine bir erkek liseli tekstilci kardeşimiz Adnan Arasan müdahil oldu. Ve yaptığı bağışla kaynak da yaratılmış oldu.

Görüldüğü gibi köklü okulumuz, toplumumuzun genetik kodlarındaki imeceyi pansiyon için devreye sokmuş. Ben bu imeceye katılanları, bu imeceye vesile olan herkesi kutluyorum.

Bana da bunları yazmak kalmış. Keşke daha fazla katkım olabilseydi.

PROTOKOL İMZALANDI

İşte geçtiğimiz hafta içinde bu konuda taraflar bir araya gelerek bir protokola imza attılar. Bağışçı firma, yüklenici firma ve dernek bu protokola imza koydular.

Bu protokol sonrası önümüzdeki günlerde temel atılarak başlanacak Bursa Erkek Lisesi yeni pansiyon binasında 2 bin 800 metrekarelik kapalı bir alan olacak. Bu alanda 101 yataklı pansiyon, mutfak, yemekhane, çok amaçlı salon ve çalışma odaları olacak.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bir Bursa Erkek Liseli olarak başta Cevdet Ulu ve yönetimine gayretleri için teşekkür ediyorum. Gerek kaynağı yaratan, gerekse teknik çalışmalara katkı koyan mezun arkadaşlarıma da ellerine, yüreklerine ve keselerine sağlık diyorum.

Çalışmaları başından beri destekleyen başta Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürümüz ve katkı koyanlara da teşekkürlerimle.

Darısı diğer yeni projelere...

Haydi Bursa Erkek Liseliler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.