Hava Durumu

Bursa Erkek Lisesi Bilim Fuarı

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 07:53

Bursa Erkek Lisesi kentimizin en köklü( kuruluş 1883) iki kurumundan biri. Bu değerli kurumumuzda okuma şansını yakalamış bir kişi olarak gurur duyuyorum. Dün sabah okulumuzdaydım. Okul müdürümüz Şahin Boztepe'nin daveti ile bir etkinliğe katıldım.

TÜBİTAK bünyesinde gençlerimizi bilimsel çalışmalara yönlendirme noktasında çeşitli destekler var. Bunlar da biri de lise öğrencilerine dönük olarak düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı.

Bu program kapsamında geçen yıl Bursa Erkek Lisesi'nde bir bilim fuarı düzenlenecekti. Pandemi nedeniyle ertelen bu fuar, dün gerçekleşti.

Fuarda çeşitli alanlarda 25 proje sergilendi. Standları gezip, büyük bir heyecanla çalışmalarını anlatan gençlerle birlikte olmak çok güzeldi. Birkaç ilginç proje dikkatimi çekti. Özünde hepsi kendi alanlarında özgün çalışmalardı.

Fuarın açılışına Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İlknur Aydemir, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı ve diğer yetkililer katıldılar.

SÜRPRİZ PROJE

Bu arada projelerden biri de sanat ve kültür dünyasına katkı koyan Bursa Erkek Lisesi mezunları ile ilgiliydi. BEL 11. sınıf öğrencileri Buse Toprakcı, Evfa Gök, Nur Ebrar Demirci ve Sude Hacıoğlu'nun, danışman öğretmenleri Nevin Burbut Aslan nezaretinde hazırladıkları "BEL'li sanat dünyası" projesinin içinde yer alma onurunu yaşadım.

Projenin amacı Bursa Erkek Lisesi'nde eğitim görmüş ve günümüz Türk sanatına kültürüne hizmet etmeye devam eden mezunlarımızı tanıtmak ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaktı.

Bu benim için güzel bir sürpriz oldu. Değerli büyüklerim Prof.Dr.Haluk Şahin, heykeltraş İbrahim Kuvvetli(İbrahim bey büyüğümle aynı zamanda ortak noktamız BEL'li olmanın dışında TMOK üyesi olmak), dönem arkadaşım resim öğretmeni ve ressam Harun Arı, rahmetli ağabeğim Ünal Parasayar'ın oğlu sevgili sanatçı ve manken Murat Parayasar ve ressam Veysel Çeliker.

Bunun dışında 12. sınıf öğrencileri Kuntay Onur, Burak Korkmaz ve Osman Eren Alkanat'ın hazırladıkları 40 yıllık arkadaşım resim öğretmeni sevgili İlknur Özcan'ın danışmanlığında hayata geçirdikleri "Lise öğrencilerinden Afet Tim'leri oluşturulması" projesi de günümüzde artık sıkça hayatımıza giren deprem, yer kayması, sel gibi doğal afetlere yönelik güzel bir çalışmaydı.

Projenin amacı şöyleydi:

"Doğal afet sırası ve sonrasında ilk müdahaleyi kargaşaya yol açmadan sisteme oturtmak ve her koşulda gerek mental, gerekse medikal açıdan bilinçlenmiş bireyler yetiştirmekti."

Keşke olanağım olsaydı da burada tüm projeleri hazırlayan öğrencilerimiz ve danışmanlık yapan hocalarımızın isimlerine de yer verebilseydim.

SON SÖZ

Evet, insanoğlu kendi girişimciliği, aklı ve bilimi kullanarak yaşamı kolaylaştıran çeşitli buluşlar ve keşifler yapar. Bunların hepsinin hayata geçirilmesinde en önemli nokta bilimdir. Bilimi yok saydığınız her disipliner alanda uğrayacağınız hayal kırıklığıdır.

Bilimden korkmayın. Soru sormaktan korkmayın, sorgulamaktan korkmayın, şüphe etmekten korkmayın.

Bunlar yapıldığında ancak yeniliğe, inovasyona, gelişmiş teknolojiye ulaşmak mümkündür.

Sevgili gençler hepinizi kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum.

"Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale pozitif bilimdir. Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.Mustafa Kemal Atatürk"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.