Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2019 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 07:58

Herkesin bildiği gibi sivil toplum örgütleri gelişmiş demokrasiler için önemli bir unsurdur.
Ülkemizdeki sivil toplum örgütlerini değerlendirdiğimizde kimisinin belirli yasalarla yarı resmi yapılar (TSO'lar gibi); kiminin bakanlar kurulu kararı ile kurulmuş birlikler (ihracatçı birlikleri), kiminin kooperatif yapısı altında (çeşitli tarım kooperatifleri), kiminin yine yasalarla kurulmuş mesleki odalar (akademik odalar), kiminin işçi ve işveren örgütleri (sendikalar) , kiminin vakıf kimliği altında, kiminin de tamamen gönüllü girişim olarak ortaya çıkan dernekler olarak görürüz. Burada bir zorunluluğuna dayanmadan gönüllü olarak ortaya çıkan dernekler çok değerlidir. İş dünyamızda da birçok kurulmuş dernek bu konumdadır. Örneğin sanayi ve iş insanlarını bünyesinde barındıran TÜSİAD ilk örnek olarak ortaya çıkar.
Bu vizyon sahibi insanları Bursa takip eder ve Anadolu'nun ilk ülkemizin ikinci SİAD'ı BUSİAD kurulur. Daha sonraki süreçte bu işin bir bağlamda enflasyonu oluşur. Bugün sadece Bursa'da 90'ın üzerinde SİAD bulunmaktadır.
Yukarıda anlatmaya çalıştığım sivil toplum örgütlerini birçok kişi mensubu oldukları sektöre katma değer oluşturmak, ortak sorunlarının çözümününde daha güçlü bir ses olmak için kullanır. Bazı kişiler içinse bu STK'lar birer basamaktır. Kimisi için popüler olmak, kimisi bir erke sahip olmak, kimisi siyasete uzanan yolculukta bir basamak olarak kullanır.
Bizler konumumuz gereği bunun analizini çok net yapma olanağına sahip oluruz.
Ulusal bazdaki gönüllü derneklerden biri de 1991 yılında kurulan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği. Bu derneğinde bünyesinde 300'e yakın Bursalı firma bulunmakta.
Bu dernek 28 Haziran'da olağan genel kurul çağrısı yaptı. Yeterli çoğunluk olmadığı için bu genel kurul 27 Ağustos 2019 Salı gününe ertelendi.
Bu genel kurul için Bursa özelinde BTSO, UTİB ve diğer bazı STK'ların girişimi ile bir platform oluşturuldu. "Bursa Ev Tekstili Birlik Platformu" oluşumu ilk toplantısını yaklaşık 300 sektör temsilcisiyle Club Altın Ceylan'da gerçekleştirdi.
Platform Sözcüsü Ufuk Ocak, Bursa'nın ev tekstili sektöründe 8,5 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat rakamı gibi önemli bir başarıya ulaştığına dikkat çekerek, "Bu kadar önemli işleri başaran bir şehrin tüm platformlarda daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda mesleğine ve sektörüne sahip çıkmak ve Bursa'nın gücünü, potansiyelini, birlik ve beraberliğini hissettiren tüm platform üyesi dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Sektörün duayenlerinden Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün de sektör temsilcilerini ortak platformda görmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Toplantıya katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise; "Benim de daha önce gururla görev yaptığım TETSİAD Yönetim Kurulu'nda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa'nın en güçlü şekilde temsil edilmesi hepimizin önceliği olacaktır. Ev tekstili sektörümüzün Bursa'daki tüm temsilcilerini burada bir arada görmek bu inancımı daha da güçlendirdi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.