Hava Durumu

Bursa Festivali üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2018 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2018 07:29

Kısa bir tanımlamayla kültürü "Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü" olarak tarif ediyoruz.
Bu kültür diye tanımladığımız geniş kavramın içinde "Bir duygu, tasarı, güzellik anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık" diye tanımlanan sanat da bulunmakta.
Bursa'nın en büyük kültürel etkinliği veya kültür-sanat etkinliği herkesin kabul edeceği gibi bu yıl 57.si düzenlenen uluslararası Bursa Festivali.
20 Haziran'da başlayan ve 20 Temmuz'da sona eren bu güzel etkinlik bir ay boyunca müzikten, opera ve baleye; resim ve heykelden, halk- oyunlarına kadar geniş bir yelpazede Bursalıları sanatın değişik alanlarıyla buluşturdu.
Evet, bir ay boyunca sanatın değişik alanlarıyla haşır, neşir olduk. Dünyaca ünü sanatçıları dinleme ve izleme olanağımız oldu.
20 Haziran'da Uludağ Premium sponsorluğundaki BBDSO ve MFÖ konseri ile başlayan bu etkinlikler dizisi 50. yılında Tofaş'ın sponsorluğundaki Teoman konseri ile sona erdi.
Güzel bir ay geçirdik.

Aktaş ve Yılbirlik'e teşekkür

Rönesans ile başlayan süreçte genelde aristokrat sınıf sanatın ve sanatçının hamisi olmuştur. Ardından aristokrasinin etkinliğini yitirmesi ve burjuvazinin etkinlik kazanmasıyla burjuva sınıfı bu rolü üstlenmiştir.
Kuşkusuz sanayi devriminin ardından yavaş yavaş büyüyen ve gelişen burjuvazi yarattığı ulusal ve uluslararası kurumlarla bu misyonu sürdürmüştür.
Günümüzde de sanat ve kültür etkinliklerinin devletin dışında kalan kısımlarının en önemli destekçileri sanayi kuruluşları olmaktadır.
57. Uluslararası Bursa Festivalimiz yine her yılki gibi Bursa Büyükşehir'in destekleri ile gerçekleşti. Bu desteğin yanında Bursa'nın ve ülkemizin saygın kuruluşları da Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı üzerinden festivalimize destek verdiler.
Bu yılki festivalimize Durmazlar ana sponsordu. Onun dışında, Beyçelik Gestamp, BTSO, Group Renault, Hilton, Korupark, Neskar, Poliner, Tofaş ve Uludağ Premium da etkinliklere sponsor oldular.
Öncelikle bu sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.
Ben festivale katkılarından ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a; Fatma Durmaz Yılbirlik başkanlığındaki BKSTV yönetimi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.
BKSTV yönetimi ve tüm çalışanları aylarca çok yoğun bir biçimde bu festivalin organizasyonunu gerçekleştirdiler. Onlar işin görünmeyen kahramanlarıydı. Bir kez daha teşekkürler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.