Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Güzel Sanatlar Birliği ve Efe üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2019 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 08:37

Ramazan bitti ve bayramı da bitirdik. Bayramda bile gündemimizde siyaset yer aldı. İnsanlar gerçekten bunaldı. Bu ülkemizin gerçek gündemi değil. Bu nedenle size bayramdan sonraki ilk yazımda biraz sanattan söz etmek istiyorum.
Serap Değişmez Efe, Bursalı bir sanatçı. Ailesi Bursa'nın çok yakından tanıdığı bir aile, kendisi bir sokağa adını veren Arap Şükrü'nün torunu. 1988'de DGS Galerisi'nde Emin İlter atölyesinde resim çalışmalarına başladı. Bugüne kadar 3 kişisel sergi açtı ve 40'a yakın karma sergide eserleri bulundu.


Çalışmalarına bir süre New Jersey'deki atölyesinde devam etti. Uzunca bir süredir Bodrum Yalıkavak'ta açmış olduğu Pescado isimli sanat galerisinde çalışmalarına devam ediyor.
Bayram tatilinde yolumuz Bodrum'a düştü. Bu arada Yalıkavak'ta Serap Değişmez Efe'nin galerisinde Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği'nin sergisine denk geldim. 21 Mayıs'ta başlayan Karma Sergi, 20 Haziran'a kadar devam edecek.
Bu sergide resimlerinin yer aldığı Bursa Güzel Sanatlar Birliği Derneği'nin değerli sanatçıları şunlardı:
"Sergide Arzu Karayel, Avni Yamaner, Ayfer Demircioğlu, Bukay Vural, Belkıs Şenoğulları, Berrin Buzcular Yılmaz, Betül Çakır, Canan Ogan, Ece Ergüzel, Evrim Sırmalı, Ferah Ülger, Gülsün Erbil, Gülser Aktan, Gülten Bahar, Halide Okumuş, Halim Çeliker, Kadriye Güler, Kamuran Sönmez, M. Emin Kayserili, Nurgül Bora, Nuran Diniz, Nurten Memiş, Necla Yelkenkaya, Nihal Çubuk, Nilgün Solakozlu, Nuran Akyürek, Resa Gündüz, Sabahattin Şen, Serap Değişmez Efe, Tolga Şenol, Zehra Başeğmez, Zuhal Cengiz."
Öncelikle sergi açan sanatçılarımızı kutluyorum.

DEĞİŞMEZ EFE NE DEDİ?

Sanatçı Serap Değişmez Efe, çalışmaları ile ilgili şunları söylüyor:
"Azınlıkların, Seferad Yahudilerinin yaşadığı bir sokakta doğdum. Onların cumartesi ateşlerini yakarak büyüdüm. Yaşadığım sokak evrensel bir zenginlikmiş, şimdi fark ediyorum. Sanat serüvenimin başlangıcı olan Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Emin İlter Atölyesi bana çok şey kazandırdı. Bana ve Bursa sanat ortamına kazandırdıkları çok önemliydi. 13 yıl galeri yönetim kurulu başkanliğı, 4 yıl Amatör Kadın Ressamlar Derneği Başkanlığı ile başlayan yolculuğumun, şimdiki bölümü 2011 yılında Gülsün Erbil projesi olan Ekim Geçitleri ile başladı. Bienale dönüşüm ise yine Gülsün Erbil projesi ve benim proje koordinatörlüğüm ile 2013 yılında Uluslararası Bodrum Bienali hayata geçti.
Pescado Sanat Galerisi, özel eğitimli çocukların öğretmenleri ile birlikte renkli ve sanat dolu zamanlar geçirdiği sergiler ve atölyeleri ile Bodrum Yalıkavak'ta sanat ortamına hizmet veriyor. Halka açık bu yer kaymakamlık ve Bodrum Belediyesi ile desteklenmektedir. Eşimin ve benim projem olan bu oluşumda çocukların resim yaparken uyuduğu bir ülke yaratıyoruz. Bienallerin ve bu tür oluşumların ülkem ve şehrimde çoğalması dileğimdir. Balık kokan sokağımın 100 yıllık kokusu ile gezip geldiğim bu yerde Cevat Şakir ve Bodrum deyimi ile Aganta, Burina, Burinata diyorum. Bodrum'dan sevgiler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.