Hava Durumu

Bursa Hakimiyet 5.0=ACG

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2024 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2024 08:15

9 Mayıs 1946 perşembe günü “İyiye, Güzele, Gerçeğe” sloganıyla o dönemin muhalefet partisi olan Demokrat Parti’nin yayın organı olarak “Doğru” gazetesi yayınlanmaya başlar.

Doğru’nun imtiyaz sahibi Demokrat Parti İl Yönetimi adına Dr. Haydar Ömer Onur’dur. Ama gazetenin yayın işleri ile fiilen İsmet Bozdağ ilgilenmektedir. Süreç içinde bu gazetenin yönetiminde bazı sıkıntılar oluşur. Partinin doğrudan bir yayın organı olması sıkıntı yaratır. Bu nedenle konu parti il yönetiminde konuşulur. Gazetenin parti ile ilişkisinin kesilmesi ve de partili bir şahsa devredilmesi gündeme gelir.

Konu Demokrat Parti’nin Bursa kurucularından Hayri Terzioğlu’na iletilince Terzioğlu “hesabına, kitabına, idaresine ve yazı işlerine hiç karışılmaması” şartı ile devralabileceğini bildirir.

Celal Bayar’ın da kadim dostu olan Hayri Terzioğlu, yayın işlerini deneyimli gazeteci İsmet Bozdağ’a bırakır. Gazeteye ilgi sürekli artmaktadır. Süreçte haftada 2 gün çıkan bir gazetenin yetmediği ortaya çıkar. Sonuçta 1946 yılından beri yayınlanan Doğru, yayın görevini 1 Ocak 1950 tarihi itibarıyla Bursa’da günlük olarak yayınlanmaya başlayan HAKİMİYET Milletindir’e bırakır.

1971 yılında Veb Ofset grubunu oluşturan Haldun Simavi, Hürriyet gazetesini tamamıyla kardeşi Erol Simavi'ye bırakır. 26 Kasım 1968 tarihinde Türkiye’nin ilk ofset gazetesi olan Günaydın Gazetesi’ni yayına sokar. Bunun dışında Erdoğan Arıpınar’ı Amerika’ya gönderir ve oradaki yerel gazeteleri incelettirir. Süreçte çeşitli illerde Eskişehir’de Sonolay, Kocaeli’nde Kocaeli, Kayseri’de Kayseri Haber, Adana’da Güney Haber gibi gazeteler hayata geçirilir.

İşte bu süreçte Hakimiyet gazetesi, 1974 yılı eylül ayında gazete sahibi Hayri Terzioğlu tarafından Haldun Simavi’nin sahibi olduğu Veb Ofset Grubu ile Armağan Gerçeksi’nin ortaklığı olan Bursa Gazetecilik ve Yayın Anonim Şirketi’ne satılır. Bu süreci rahmetli avukat büyüğümüz Sırrı Köprülü yönetir.

Böylece 11 Eylül 1974 tarihinde, Bursa’nın kurtuluş gününde, Bursa basınında devrim niteliğinde bir gelişme olur ve Bursa’nın ilk ofset gazetesi olan Bursa Hakimiyet gazetesi yayın hayatına başlar. Şirketin yüzde 51’i Veb Ofset Grubu’nun, yüzde 49’u Armağan Gerçeksi’nindir.

Süreç içinde bu şirket 26 Haziran 1987 tarihinde Celal Sönmez tarafından Sönmez Holding bünyesine katılır. Burada da süreci rahmetli avukat büyüğümüz Muhsin İğmen yönetir. Bu gazeteyi alırken Celal Sönmez’e rahmetli Ali Osman Sönmez Amca mealen şöyle der:

“Celal, bir gazete alırsan bir gazeten olur. Ama istersen tüm gazetelerle ilişkilerini sürdürdüğünde tüm gazeteler senin olur.”

10 Aralık 2024 tarihinde de Bursa Hakimiyet Gazetesi, Radyo S, ASTV ve bursahakimiyet.com.tr, Ahmet Cem Gel’in sahibi olduğu ACG Şirketler Grubu’na dahil olur.

Böylece Bursa basınına yeni bir heyecan gelir ve benim deyişimle Bursa Hakimiyet 5.0=ACG başlar. Burada Bursa Hakimiyet 5.0 diye sıfatlandırdığım Bursa Hakimiyet Gazetesi, Radyo S, ASTV ve bursahakimiyet.com.tr’i içine alan bir üst başlıktır.

AHMET CEM GEL NE DEDİ?

Haber denilince Bursa’da ilk akla gelen yayın kuruluşu olma hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden ACG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cem Gel, şunları söyledi:

“Yerel olduğu kadar ulusal haberleri de 51 yıldır olduğu gibi şeffaf, dürüst ve ilkeli haber anlayışımız ile okurlarımızı bilgilendirmek gibi bir hedefimiz var. İlk olarak AS TV’yi uyduya çıkartıp dijital platformlarda yer alacağız. Yeni içerik ve programlarla ülke gündeminin nabzını tutacağız. Bursa Hakimiyet Gazetesi’ni Bursa’da her evde olmasını, yeni mobil uygulama ile artık tüm Bursalıların bursahakimiyet.com.tr ile cebinde yer almasını sağlayacağız. Haber denilince özellikle de Bursa’da ilk akla gelen isim olacağız. AS TV ile ulusalda izlenirliğini, Radyo S ile dinlenirliğini, www.bursahakimiyet.com.tr ile de herkesin cebinde tercih edilen ilk haber platformu olacak. Bursa Hakimiyet Gazetesi ile de artık özlenen basılı medyanın küllerinden yeniden doğmasını sağlayacağız. Yeni yayın anlayışımızla da siyaseti, ekonomiyi ve ülke gündemini yakından takip eden bir haber ajansına dönüştüreceğimize inanıyorum. Bu tarihi devrin Bursa basını ve bizler için hayırlı olmasını diliyorum.”

SON SÖZ

Herhangi bir konuda en sıkıntılı süreç belirsizliğin olduğu süreçtir. Bunu Bursa Hakimiyet Gazetesi, Radyo S, ASTV ve bursahakimiyet.com.tr bir süredir yaşıyordu. Satılıyor mu, kapatılıyor mu? derken, belirsizlik belirliliğe dönüştü ve de kurumun emekçileri özelinde de yeni bir umut doğdu.

Bünyesinde Bursa Hakimiyet Gazetesi, Radyo S, ASTV ve bursahakimiyet.com.tr bulunan Bursa Gazetecilik AŞ, Ahmet Cem Gel’in sahibi olduğu ACG Şirketler Grubu’na katıldı.

Öncelikle bu belirsizliği ortadan kaldırdığı için Ahmet Cem Gel özelinde ACG Gruba teşekkür ederken, gruba ve Bursa Hakimiyet Gazetesi, Radyo S, ASTV ve bursahakimiyet.com.tr çalışanlarına ayrıca da Bursa medyasına hayırlı olsun diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.