Hava Durumu

Bursa ihracatı arttı

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 04:57
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) eylül ayında  1 milyar 980 milyon dolarlık ihracat yaptı. Bu ihracat geçen yılın aynı dönemine göre  yüzde 1,74  artış gösterdi. 2016’nın ilk dokuz ayındaki toplam ihracatı yüzde 8,98 oranında artarak 17.6 milyar dolar oldu.
UİB’in geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 8,52 artarak 23.6 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.  
Sektörel bazda bakıldığında Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,10 artışla 1.7 milyar dolarlık ihracata imza attı. 
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,84 artış göstererek 85.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. 



Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise, eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,57 oranında bir artışla 41.7 milyon dolarlık ihracata imza attı. 
Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB) eylül ayı ihracatı ise yüzde 2,38 oranında azalarak 14.6 milyon dolar olarak gerçekleşti. 
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise eylül ayında ihracatı yüzde 41,75 oranında azalarak 9.7 milyon dolar oldu.
Görüldüğü gibi sektörel bazda bakıldığında ihracatımızın lokomotifliğini otomotiv endüstrisi sürdürmeye devam ediyor.

BUÇAD ve dünya turu

Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği (BUÇAD), ‘Fark Yaratan Sohbetler’ söyleşilerinde bisiklet ile dünyayı gezen Sarıhan ailesini üyeleriyle buluşturdu.
Sheraton Hotel ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve her ay düzenli olarak yapılan etkinlikte yine fark yaratan konu ve konuklar BUÇAD üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe BUÇAD üyeleri yoğun ilgi gösterirken Bursa Bisiklet ve Doğa Sevenler Derneği (BUBİDOSD) üyeleri de katıldı.

Adranos Tiyatro ve Memd’Ali



Kentimizin önemli özel tiyatrolarından biri olan AdranosTiyatro’nun son oyunu Memd’Ali 9-10 Ekim’de saat 20.30’da Nazım Hikmet Sahnesi’nde sergileniyor.
Tek perdelik 65 dakikalık oyunu İzzet Boğa yazdı ve yönetiyor. Müzikler Nedim Yıldız’a, İllustrasyon Merve Ergenoğlu’na, Kostüm Aslıhan Pekün ve İnci Kutgün’e ait.
Oyunda Utku Duman, Kutlay Akbal, Cansu Yılmaz, Mutlu Dereli, Yasemin Çıtak rol alıyor.
İzzet Boğa ve arkadaşlarına yeni sezonda başarılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.