Hava Durumu

Bursa Kalite Ödülü takvimi

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 08:12

Kal Der'in Bursa Şubesi'nin kurulduğu günden beri düzenlemiş olduğu ve kentimizde Toplam Kalite Yönetimi kavramının yaygınlaştırılmasında önemli katkıları olduğuna inanılan Bursa Kalite Ödülü yeni dönem çalışmaları takvimi belli oldu.

Bu noktada EFQM Özdeğerlendirmesini tamamlamış kuruluşların Bursa Kalite Ödülü başvuruları için son gün 8 Ekim 2021. Aynı zamanda 20-21 Ekim'de ise başvuran kuruluşların eğitimi yapılacak. Ayrıca EFQM Model Eğitimi ise 7 Ekim 2021'de gerçekleşecek.

12 Mayıs 2022'de Bursa Kalite Ödülü Jürisi değerlendirmesi gerçekleşecek. 26 Mayıs'ta ise Bursa Kalite Ödülü'nü alan kuruluşlar açıklanacak ve aynı gün ödül töreni gerçekleşecek.

Kaliteye gönül vermiş kuruluşlara ve kişilere duyurulur. Kuşkusuz detaylı bilgiye Kal Der Bursa Şubesi'nden ulaşabilirsiniz.

---------------------

NECLA YELKENKAYA'NIN SERGİSİ

Uzun yıllar sanayi içinde çalıştıktan sonra resim çalışmaya başlayan ressam Necla Yelkenkaya resim yaşantısının 33. yılında beşinci kişisel resim sergisini açıyor. Sergi 20 Eylül pazartesi günü saat 19.00'da Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açılıyor. Ressam Necla Yelkenkaya serginin tüm gelirini Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesi'ne bağışlayacak.

Necla Yelkenkaya, 1947'de Trabzon'da doğdu. 1962'den beri Bursa'da yaşıyor. Kuruluşundan emekli olduğu 1988 yılına kadar Oyak Renault'ta çalıştı. Sonra Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatçı ve galeri müdürü olan Emin İlter'den 1996 yılına kadar resim eğitimi aldı. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi öğretim görevlileri ressam Merih Ercan ve Mahmut Durmuş'un danışmanlığında beş arkadaşıyla beraber kendi galerileri olan Boyut Sanat Evi'ni açtılar.

Bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kütahya, Çanakkale, Samsun, Balıkesir vs.) 60'tan fazla karma sergiye katıldı.

02 Mart - 11 Mart 2006 tarihleri arasında ilk kişisel sergisini Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı. Onu 16 Mart - 03 Nisan 2007 tarihleri arasında İstanbul Bahariye Sanat Galerisi'nde ikinci kişisel sergisini açtı.

Yurtdışındaki ilk sergisi Hamburg - Almanya'da 1 Şubat - 31 Mart 2009 tarihleri arasındaydı. 05 Aralık - 20 Aralık 2014 tarihleri arasında tüm geliri Bursa Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yararına olan bir sergiyi hayata geçirdi.

Necla Yelkenkaya sergisi ile ilgili şunları söylüyor:

"Resim çalışmalarıma evimdeki atölyemde devam etmekteyim. Çünkü resim benim için bir yaşam biçimidir. Bu beşinci kişisel sergimin gelirini Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesine bağışlıyorum. Resim sanatına gönü verenleri pazartesi günü açılacak sergime bekliyorum."

Necla Yelkenkaya'ya başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.