Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Kızılay'da yeni yönetim

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 08:17

Ülkemizin yaşayan en eski sivil toplum örgütlerinden biri olan 150 yıllık Kızılay'ın, 110 yaşındaki Bursa Şubesi geçtiğimiz hafta sonu genel kurulunu gerçekleştirdi.
Kongreye katılanlar arasında önceki dönem Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem İçişleri Bakanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 31 Mart'ta CHP Osmangazi adayı olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, yine 31 Mart'ta AK Parti Büyükşehir adayı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda protokol üyesi da vardı.


Divan başkanlığını AK Parti geçen dönem milletvekili ve Bursa Barosu eski Başkanı Zekeriya Birkan'ın yaptığı kongrede Davut Gürkan, atamayla geldiği Kızılay Bursa Şubesi Başkanlığı'na kongreye katılan 208 delegenin 140'ının oyunu alarak yeniden seçildi. Davut Gürkan'ın listesinde şu isimler vardı:
"Mürsel Durmaz, Osman Nuri Koçdemir, Özcan Susmaz, Ahmet Emin Yılmaz, Murat Tutanç, Nesrin Demirkan, Kevser Öztürk, Numan Çakır, Cemile Haki ve Mustafa Cengiz Güven.".
Kongrede yaptığı konuşmada Davut Gürkan şunları söyledi:
"Türkiye'deki 21 afet merkezi ve 13 aşevinden biri Bursa'dadır. Bunları geliştireceğiz. Kızılay Kan Merkezi bölgedeki 69 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaktadır. Mudanya Altıntaş'ta atıl olan eğitim kampı sponsor desteğiyle yeniden hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca Bursa'ya huzurevi ve yaşlı bakım evi kazandıracağız."
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık konuşmasının bir bölümünde şu ilginç bilgileri verdi:
" Hedefimiz, 2030'a kadar yoksulluk sınırı altında kimsenin kalmaması. Devletine destek vermek için milletin gücüyle hareket ediyoruz. 2018'de 40'ı aşkın ülkede 23 milyon insana insani yardım götürdük. 8 milyar doları aşkın yardımla Amerika'nın önüne geçip dünyada birinci sıraya yükseldik. Şimdi ise Cizre ve Şırnak'tan başlayan ve yurt geneline yayacağımız bir projemiz var. Başta kadınlar olmak üzere, işyeri kurabilmeleri için önce eğitim, sonra da faizsiz ve uzun vadeli finans desteği vereceğiz."

AKTAŞ'IN JESTİ

Kongre sırasında bir de ilginç gelişme oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir jest yaptı. Başkan Aktaş Kızılay Bursa Şubesi'ne modern bir kan bağışı aracı kazandırmak üzere Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'la protokol imzaladı.

BTSO İLE MOSKOVA TSO İŞBİRLİĞİ ÜZERİNE

Uzay-havacılık ve savunma ile makine UR-GE projeleri kapsamında Moskova'ya giden BTSO üyeleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Moskova Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzaladı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, "Moskova, Avrasya pazarının da başkenti konumunda. İşbirliği anlaşmamız, üyelerimize bu büyük pazarda yeni fırsatların kapısını aralayacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.