Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Kriminal Bölge Müdürlüğü

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2017 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 07:37

Yaklaşık 11 yıl önceydi. BUSİAD'ın danışmanlığı yaptığı dönem, yönetim kurulunu ziyarete üç polis memuru arkadaş gelmişti. Birinin adı Fatih Arslan, diğeri Bayram'dı. Üçüncüsünün adını anımsamıyorum. Bu genç polislerimizin her biri polisliklerinin dışında bir bilim alanında eğitim görmüşlerdi.
BUSİAD yönetimine bir sunu yaptılar. Bursa'da bir Kriminal Laboratuvarı kurmak istediklerini, bunun için de kaynak arayışında olduklarını ifade ettiler. Sunuda bir kriminal laboratuvarında neler yapılabileceğini anlattılar. Hatta iddialı konuşup, bir süre sonra DNA analizlerini de yapabilecek konumda olabileceklerini anlattılar.


Kimimiz inandı, kimimiz inanmadı. Ben köşemde bu olaydan kısaca bahsetmiştim. Yıllar birbirini izledi. Ve Bursamız, çok değerli bir Bursa Kriminal Bölge Müdürlüğü'ne sahip oldu. 24-48 saat içinde DNA analizlerinin bile yapılabildiği bir laboratuvarımız var. Ve bu bölge müdürlüğümüz Bursa'nın dışında Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya'ya da hizmet veriyor.
Bursa'daki Bölge Müdürlüğü'nün başında Recep Gündüz var. Bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi Başkanı Mehmet Tatlı da bu merkezimizin en büyük destekçisi. Özellikle eğitimler konusunda ve diğer konularda büyük destek veriyor.
Bölge Müdürlüğümüz "Belge inceleme, kimyasal inceleme, balistik inceleme, biyolojik inceleme" yapabiliyor. Ayrıca, bu merkezin 15 bölümü Türkak tarafından akredite edilmiş durumda. Müdürlüğümüz AB projeleri konusunda da üretken bir müdürlük.
Her biri değişik alanlarda uzmanlık eğitimi almış 70 polisimizin çalıştığı bu müdürlüğümüzde yakında yeni bölümler de açılacak. Böylece inceleme alanları genişleyecek.
Bu 11 yıllık macerada Bursa yerelinin de büyük katkıları olmuştu. İlk yola çıkıldığındaki dönemin belediye başkanı Hikmet Şahin, dönemin valisi Nihat Canpolat, Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Bursa eski Valisi Oğuz Kaan Köksal, dönemin milletvekili Altan Karapaşaoğlu ve daha birçok isim. Süreçte kamunun, yerel kaynakların, siyasilerin destekleriyle ortaya bu değer çıktı.
Ben bu yolculukta fikri ortaya atandan, hayata geçirene; bulundukları pozisyonda destek veren herkese Bursa ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum.
Görüldüğü gibi bilimin olduğu, sadakat değil, liyakatın ön planda tutulduğu ve rahmetli Vehbi Koç'un deyişiyle "Devletim varsa, ben varım" yaklaşımının temel yaklaşım olduğu noktalarda insanımızın yapamayacağı yok.
Bu güzelim ülkeye, hangi alanda olursa olsun katma değer yaratmaya çalışan herkese saygıyla diyorum.

Kal Der'de diploma sevinci

KalDer Bursa Şubesi tarafından 2006 yılında başlatılan ve her yıl düzenlenen geleneksel eğitimler devam ediyor.
Bu yıl da "Sürdürülebilir Gelişim ve Yönetim Sistemleri Programı"nın 12. dönem dersleri başarı ile tamamlandı.
Programa katılan 12. dönem öğrencileri, geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.


Program, öğrencileri Toplam Kalite Yönetimi konusunda eğiterek iş yaşamına donanımlı başlamalarını hedefliyor. Bu konuda Türkiye'de ilk olan programdan bugüne dek toplamda 446 öğrenci mezun oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.