Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 07:48

­Hepinizin bildiği gibi Bursa Festivali ilk defa Bursa Turizm ve Tanıtma Derneği'nin girişimiyle 7 Eylül 1962'de düzenlenir. Bugün Uluslararası Bursa Festivali dediğimiz etkinliğin ilk adı Bursa Festivali ve Atçılık Bayramı'dır. Bu etkinlikteki ilk konuk ülke de İsrail olur.
Festival belediye ve valiliğin destekleriyle devam ederken, 1988 yılında Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kurulur. Vakfın ilk başkanlığını dönemin büyükşehir belediye başkanı Ekrem Barışık yapar. Sonrasında sırayla Teoman Özalp, Erdem Saker ve Erdoğan Bilenser vakıf başkanı olur. Bilenser döneminde değişen yasalar gereği vakıf başkanı Hüseyin Özdilek seçilir. Onun ardından Ahmet Erdönmez ve sonrasında da Fatma Durmaz Yılbirlik vakıf başkanı olur.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, salı akşamı 30. genel kurulunu Hilton Otel'de yaptı. Necip Naci Doğru'nun başkanlığını yaptığı divan, Sibel Cura Ölçüoğlu ve Livza Yılbirlik Yılmaz'dan oluştu. Bu genel kurulda faaliyet raporunu Genel Sekreter Ahmet Erdönmez okudu. Ardından da 2018 projeksiyonunu yaptı.
Genel kurul sonunda 8 yıldır bu görevi yürütmekte olan Fatma Durmaz Yılbirlik yeniden BKSTV başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Fatma Durmaz Yılbirlik, Mehmet Erbak, Ahmet Erdönmez, Kenan Kibar, Pınar Taşdelen Engin, Kerem Gencer, Bülent Parlamış."
Seçim sonrası Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, haziruna teşekkür etti ve şunları söyledi:
"Kültür ve sanatın insanın ve toplumun gelişimindeki payı olmazsa olmaz konumundadır. Faaliyetlerimizi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden alınan ihale ve bir o kadar da sağlanan sponsor destekleri ve yönetim kurulunun destekleriyle sürdürmeye devam etmekteyiz. Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkürlerimizi iletiyorum. Ayrıca onun bir müjdesini de iletmek istiyorum. Başkanımız Aktaş, Merinos AKKM'yi her ay bir kez bedelsiz kullanma iznini verdi.
Bunların dışında projesini hazırlattığımız ve İngiltere'de ödül alan yeni kültür merkezimizin yapımı konusunda başkanımız imza yetkisini meclisinden aldı ve de vakıflar müdürlüğü projemize izin verdi. Hayalimiz bu Türkiye'ye örnek olacak projeyi hayata geçirmek."
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın yönetimine, ve tüm çalışanlarına Fatma Durmaz Yılbirlik nezdinde başarılar diliyorum.

BKSTV 'nin etkinlikleri

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı bu yıl 57. Uluslararası Bursa Festivali'ni organize edecek. Kuşkusuz vakfın çalışmaları sadece festival ile sınırlı değil.
İlk festivalden beri düzenlenen halk oyunları, 32 yıldır Uluslararası Altın Karagöz Halk Oyunları Yarışması olarak yapılırken, bu yıl Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin de 23.'sü gerçekleştirilecek. Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Festivali'nin ise bu yıl 17.'sini izleyeceğiz.
Bu arada Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Çocuk Kulübü bünyesinde düzenlenen çalışmalar büyük ilgi görüyor. Ayrıca vakıf bünyesinde çok sayıda sergi de açılıyor. Açılan atölyelerle ilçelerden, köylere kadar uzanan bir yelpazede çeşitli sanatsal aktiviteler ve eğitimler yapılmakta.
Vakıf bünyesinde açtığı BKSTV Dükkanı ile de Bursa'nın tanıtımına yaptığı hediyelik eşyalarla katkıda bulunmakta.
Bu yıl ayrıca Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşma gereği bu değerli kurumumuzun etkinliklerini de izleme fırsatına sahip olacağız.
Bu saydığım etkinlikler ve diğerleri bir yıla yayılmış vaziyette devam etmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.