Hava Durumu

Bursa'nın 3 silahşörleri

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2021 05:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 05:54

Üç Silahşorlar, Alexandre Dumas'nın ölümsüz eserlerinden biridir. Bu tarihi macera romanı Fransa'da XIII. Louis döneminde kralın muhafız birliğinde görev yapan Athos, Porthos ve Aramis adlı üç silahşore katılmak üzere Paris'e giden D'artagnan Romansı adlı gencin maceralarını konu alır.

Bursamızda da üç silahşörlerimiz vardır.

Üç avukat ve hukuk insanı Ertuğrul Yalçınbayır, Yahya Şimşek ve Ali Arabacı'nın hukuk temelindeki buluşmaları 16 Mart 1976'da Tuzpazarı İcra Daireleri'nin hemen üst katında Sait Ete'nin kiracısı olarak kurdukları hukuk ofisi ile resmiyet kazanır.

Ceza davalarına Yahya Şimşek bakar, İdari ve İcra Hukuku davalarına Ertuğrul Yalçınbayır bakar, şahıs hukuku ve medeni hukuk davalarına da Ali Arabacı bakar. Bu yolculuk daha sonra Besler İşhanı'na taşınır.

Bu üç silahşörlerin ortak paydası hukuk ve siyasettir. Bir dönemler hepsi CHP'dedir.

Yine bu 3 isim 1976 yılında Bursa Hukukcular Derneği'ni kurarlar. Siyasi yaşantıları içinde kimisi Merkez ilçe başkanı, kimisi İl Genel Meclisi Üyeliği, kimisi Belediye Meclis Üyeliği yapar. Sonunda üçü de milletvekili seçilir. Yahya Şimşek CHP, Ali Arabacı DSP, Ertuğrul Yalçınbayır'da Refah Partisi, ANAP ve AK Parti Milletvekili olur.

Bu arada Yahya Şimşek ve Ali Arabacı, Bursa Baro Başkanlığı da yapar. Ertuğrul Yalçınbayır, Erbakan'ın avukatlığını yapar. AK Parti'nin tüzüğünün hazırlanmasında aktif rol alır.

Bu ortaklıktan 1989 yılında Yahya Şimşek ayrılır. 1995'te de Ali Arabacı ayrılır.

Onların yaşam öyküleri ve siyasi öyküleri uzundur. Bu satırlara değil, bu sayfanın tamamına da sığmaz. Bu üç silahşörler genel başkanlarına bile dava açmıştır.

Geçtiğimiz günlerde Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Bursa'nın Değerleri Söyleşisi'ne katılan kentin siyasetçi ve hukukçu isimleri eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, eski Bursa Milletvekilleri Yahya Şimşek ile Ali Arabacı, deneyimlerini paylaşarak toplumsal mücadelelerini anlattılar. Bu toplantı yıllar önce ilki Sevgili Banu Demirağ ile başlatılan Bursa'nın Değerleri Söyleşisi'nin yıllar sonra yapılan ikincisi oldu. Toplantıda konuklar Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun'un yönelttiği sorulara yanıt verdiler.

Üç silahşörlerimize saygıyla...

LİONS CUMHURİYET SÖZCÜSÜ ÖDÜLLERİ

Lions 118-K yönetimi 2013 yılından beri Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü veriyor. Bu ödüller zaman zaman Bursa'da, zaman zaman da Eskişehir'deki toplantılarda verilmekte. Lions 118-K bu yılın Cumhuriyet Sözcüsü'nü de belirledi. Bu yıl ödül gazeteci İsmail Küçükkaya'ya verileecek. Tören ise 23 Ekim cumartesi günü saat 20.30'da Altınceylan'da yapılacak.

Bu konu ile ilgili olarak 118 K 2021/2022 Dönemi Genel Yönetmeni Neşe Baklacıoğlu, 118 K Yönetim Çevresi Sekreteri Ceren İplikçı, II.Kesim Başkanı Yücel Akgün medya ziyaretleri yapıyor. Bu kapsamda gazetemizi de ziyaret ettiler.

KİMLERE VERİLDİ?

Bugüne kadar bu ödüller aşağıdaki isimlere, aşağıdaki yerlerde verildi.

2012-2013 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Bekir Coşkun, 2013-2014 Hizmet Dönemi (Eskişehir) içinde Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, 2014-2015 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Prof. Dr. Emre Kongar, 2015-2016 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Prof. Dr. Erdoğan Teziç, 2016-2017 Hizmet Dönemi (Eskişehir) içinde Ataol Behramoğlu, 2017-2018 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Prof. Dr. Aziz Konukman, 2018-2019 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Doğan Şener, 2019-2020 Hizmet Dönemi (Bursa) içinde Uğur Dündar oldu. Bilindiği gibi 2020-2021 Hizmet Dönemi içinde pandemi nedeniyle ödül verilemedi.

Lions 118 - K'ya kolay gelsin diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.