Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın yeni rotası turizm

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 08:07

Bursa eskilerin deyimiyle "Allah'ın özenle yarattığı" şehirlerden birisi. Bir yandan 8500 yıla uzanan bir uygarlık zincirinin olduğu, yaklaşık 2700 yılı kayıt altına alınmış farklı uygarlıkların odak noktası.
1326'da Osmanlı Beyliği'ne geçen ve o tarihten sonra Osmanlı İmparatoluğu'na kurucu başkentlik yapmış bir ilkler şehri. İlk medresesinin, ilk bedesteninin, ilk darphanesinin, ilk hastanesinin kurulduğu, ilk divanının toplandığı bir imparatorluk kurucu şehir. Bunun dışında Hıristiyan dünyası için İznik'te MS 325'te I. Konsül'ün toplandığı adeta bir hac yeri. Ayrıca da Osmanlı'nın çinicilik merkezi.
Tarihte İpek Yolu üzerindeki önemli bir ticaret merkezi. Yılların bir termal şehri, aynı zamanda birçok büyük sağlık potansiyeline sahip şehir. Ülkemizin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri, Türkiye'nin Detroit'i. Aynı zamanda bir tekstil merkezi.
Ülkemizin ilk kış sporları merkezinin kurulduğu şehir. Tam olarak olmasa da bir kongre turizmi merkezi potansiyelinin yaratılabileceği bir şehir. Özünde Bursa, birçok kimliği bünyesinde toplamış bir cevher.

TURİZM ZİRVESİ

Bursa Valiliği'nin himayelerinde, 3. Bursa Turizm Zirvesi, 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde, Merinos AKKM 'de yapılacak. Bu zirve SKAL Bursa Kulübü koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek.
Zirveye Bursa Turizm Platformu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Bursa Turizm Tanıtma Birliği, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO(Bursa Rehberler Odası), BUSAT(Bursa Sağlık Turizmi Derneği), BTÇH ve BURASDER(Bursa Aşçılar Derneği) dernekleri de katılacak.
Zirveye ayrıca TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Tafed Başkanı Zeki Açıköz, TÜREB Başkanı Zeki Apalı, Turizm Yatırımcıları Derneği YK Üyesi Emrullah Akçakaya ve ülkemizin önde gelen turizm duayen isimleri konuşmacı olarak katılacaklar. Bu katılımcılar açılış günü saat 14.00'te "Türkiye Turizm Hedeflerine Ulaşmak için Öneriler" başlıklı "Başkanlar Paneli"ne katılacak.
Zirve kapsamında, İznik, Gölyazı, Tanıtım, Eğitim, Esnaf ve Turizm, Konaklama, Uludağ, İstihdam, Çevre, Sağlık Turizmi konularında çalışma grupları oluşturuldu.

BURSA TURİZM FUARI

Bu arada zirve ile aynı zamanda 1. Bursa Turizm Fuarı, 18-21 Ekim 2018 tarihlerinde, Merinos AKKM ve Network Fuarcılık işbirliğinde gerçekleştirilecek. Fuarda, Bursa ve şehir dışından gelen 60 firma stant açacak.
Ayrıca THY sponsorluğunda ve davetiyle, Bursa Turizm Tanıtma Birliği işbirliğinde, Bursa otellerinin ev sahipliğinde, Bursa seyahat acentelerinin ulaşım desteği ile yurt- dışından 100 kişilik seyahat acente temsilcisi fuara katılarak ikili iş görüşmeleri yapacaklar. Gelecek yabancı heyete Bursa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek.
Bu iki organizasyonun koordinatörlüğünü de Network Fuarcılık'ın sahibi Hasan Eker yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.