Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa OSB örnek olmaya devam ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2019 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 08:15

1961 yılında temeli atılan ve 1966 yılında açılışı yapılan ülkemizde kurulan ilk Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan, Bursa OSB ilk günden beri olduğu gibi bugün de yaptığı uygulamalarla ülkemizdeki diğer OSB'lere örnek olmaya devam ediyor.
Bir süre önce bilindiği gibi ülkemizdeki organize sanayi bölgeleri içindeki ilk TIR Parkı, Bursa OSB içine yapıldı. Şimdi bu örnekten hareketle çeşitli OSB'ler de bölgelerine TIR parkı kazandırmaya başladı.
Geçenlerde Bursa OSB Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Özenalp'le sohbet olanağı buldum. Kendisiyle Bursa OSB, Bursa sanayiyisi ve URTEB üzerine çok yararlı bir sohbetimiz oldu.
Özellikle onunla Bursa OSB üzerine yaptığımız sohbet benim için çok yararlıydı. Öncelikle basit olarak görünen bir konunun detaylarının ne kadar ayrıntı içerdiğini ve ne kadar mesai harcandığını öğrendim.
Evet, yazının girişinde de belirttiğim gibi Bursa OSB'nin yeni icraatlarından biri olan TIR Parkı, hem güvenlik, hem de ekonomi açısından OSB'mize değer katıyor. Ayrıca görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.Toplumumuzun temel arızalarından birisi kurallara gösterdiği bilinçaltı reaksiyon-dur. Kuralları, toplumun geneli olarak nasıl ihlal edeceğimizin peşinden gitmeyi bir marifet sayıyoruz. Bu en eğitimlimizden, en eğitim-sizimize; en varlıklımızdan, en varlığı olmayana kadar bir silsile içinde devam ediyor.

BURSA PLATFORMU TOPLANTISI

Bursa Platformu, 2009 yılında dönemin TSE Bölge Müdürü Mustafa Karaman tarafından kuruldu. Yapılan ilk genel kurulda başkanlığına Resul Yiğit seçildi. Şu anda ise başkanlığını Suat Gülçimen yapmakta.
Derneğin kuruluş amacı özetle şöyleydi:
"Nerede doğmuş olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, Bursa'yı seven ve Bursa'yı tüm dünyaya tanıtmak isteyen insanları bir araya getirmek, Bursalılık bilincini yaygınlaştırmak, Bursa'da yaşayan herkese Bursalılık aidiyet duygusunu kazandırmak ve tarihi sosyal kültürel değerlere sahip çıkarak projeler üretmek."
Dün Almira Otel'de, Bursa Platformu basın ile bir araya geldi. Mustafa Karaman'ın kısa giriş konuşması ardından, Bursa Platforumu Başkanı Suat Gülçimen bir konuşma yaptı.
Gülçimen 2019 yılı içine her ay geniş katılımlı bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapacağını belirterek özetle şöyle dedi:
"Bursa'nın sahipleri Bursa'da yaşayanlardır. Bursa'yı yönetecek olanlar bundan sonra Bursalılar'ın istemediği hiç birşeyi yapamayacaklardır. Bunun için Bursa platformu, yasal tüm imkanları kullanma azim ve kararlığındadır. Bu konuyu buradan tüm kamuoyuna arz ediyoruz. Biz Bursa Platformu olarak sadece Bursa'dan yanayız. Ve kimseden bir talebimiz yok."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.