Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa OSB Tekstil Kümesi çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 08:19

Ekonomi Bakanlığı 2010 senesinde Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projeleri'ni destekleme kararı aldı.
Bu kapsamda ilk projelerinden biri olarak 2012 senesinde Bursa OSB Tekstil Kümesi kuruldu. 12 firmanın iştiraki ile kurulan küme Ekonomi Bakanlığı tarafından iyi uygulama örneği seçilen organizasyonlara imza attı.
Bursa'da ve de Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesinde birinci projenin kazanmış olduğu başarıya istinaden 2016 senesinde ikinci proje onaylandı ve ikinci üç yıllık faaliyet dönemi başladı.
Bursa OSB Tekstil Kümesi toplam ihracatı 480 milyon usd/yıllık kapasiteye sahip. Bu proje ile beraber üç faaliyet yılı neticesinde %10'luk bir küme global ihracat artışı hedefleniyor.
Şimdi Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Tekstil Kümesi, 1-9 Kasım 2018 tarihleri arasında 23 ülkeden, 70 firmayı temsilen, 90 tekstilcinin katılacağı alım heyetini ağırlıyor.
Bursa OSB, bu etkinliğinde farklı bir uygulama yaparak ABD, Kanada, İngiltere, İskoçya, Fransa, İtalya, Güney Amerika, Danimarka, Azerbaycan, Gürcistan, Cezayir, Kenya, İran, Ermenistan, Polonya, Brezilya, Meksika, Kolombiya, BAE, Katar, Lübnan, Filistin ve Ürdün'den gelecek tekstilcileri Bursa OSB Tekstil Kümesi üyesi firmaların showroomlarında ağırlayacak.
Konu ile ilgili olarak Bursa OSB'den yapılan açıklama şöyle:
"Böylece konuk alım heyetinde yer alan firmalar üyelerimiz ile daha uzun görüşmeler gerçekleştirecek, gelen müşteriler istedikleri ürünleri küme üyesi firmalarımızın kendi tesislerinde görme imkanı bulacak, çok daha etkin iş görüşmeleri gerçekleşecektir"
Bu önemli etkinlik bugün başlıyor.

BURSA ERKEK LİSESİ VE ABİLİK

Bursa Erkek Lisesi geçmişi yüzyılı aşan Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından birisi. Bilindiği gibi okul 19. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülhamid tarafından medrese dışında eğitim amacıyla kurulan 5 okuldan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Bursa Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Dernek başkanı Cevdet Ulu; "Erkek Lisesi'nde mezun olarak üniversite eğitimine yeni başlayan kardeşlerimiz ağabeylerinden destek bekliyor" diyerek şunları söyledi:
"Dernek olarak amacımız Bursa ve Türkiye'de önde gelen konumlara gelmiş mezunlarının arasında iletişim ve işbirliği bağlarını artırmak ve lisemize hizmet edebilmek. Dernek faaliyetlerimiz içerisinde üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli faaliyetimiz de lisemizden yeni mezun olan başarılı kardeşlerimize burs vermek.
Erkek Lisesi mezunları arasında ağabeylik müessesesi kökleri derine inen bir ananedir. Bu konuda Erkek Lisesi sıralarından hayata atılan ve çeşitli konumlara gelen mezunlarımızdan yeni mezun kardeşlerimize ağabeylik etmelerini bekliyoruz. Camiamızdan beklentimiz kardeşlerine destek olmalarıdır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.