Hava Durumu

Bursa Platformu tam gaz çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 07:57

2016 yılında BUİKAD, BUSİAD ve Yeşim Tekstil koordinatörlüğünde, KalDer'in desteğiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu, 3. Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi'ni online platformda düzenlemeye devam ediyor.

Bugüne kadar İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Avukat Nazan Moroğlu, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ve Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Eş Başkanı / Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat bu etkinliğin konukları olmuştu.

Platformun son konuşmacısı Columbia Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Kıdemli Araştırmacısı, Bilim İnsanı Doç. Dr. Özge Karadağ Çaman oldu.

ABD'de, tıp alanındaki öncü çalışmalarıyla bilinen Columbia Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi'nde Halk Sağlığı Doktoru olan ve The Lancet Covid-19 Uluslararası Komisyonu'nun üyesi olarak dünyadaki ve Türkiye'deki korona sürecini yakında takip eden Çaman, yeni normalimizin ne olacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

Pandemide en zor dönemin içinde olduğumuza işaret eden Çaman özetle şunları söyledi:

"Bu kış gerekli önlemler alınmadığı takdirde pek çok ülke için önümüzdeki ayların çok zor geçeceği öngörülüyor.

Özellikle aşıların uygulanmaya başlanması çok ümit verici ama unutmayalım ki aşıların yaygınlaşması uzun zaman alacak. Dünyada kontrolün sağlanması tüm ülkelerin kontrolü sağlaması ile mümkün olacak ama ülkeler kendi içinde hem aşıyı yaygınlaştırarak hem halk sağlığı önlemlerini bırakmayarak ülke içi kontrolü sağlayabilirler. Salgının kontrolünde politik kararlılık, toplum ile sağlıklı veri paylaşılması ve sektörler arası iş birliği çok önemli."

TUGİAD WEBİNAR BULUŞMALARI

Bugün TUGİAD Webinar Buluşmaları'ndan biri daha gerçekleşecek. Saat 14.00-15.30 arasında gerçekleşecek etkinlikte Covid 19 her yönü ile ele alınacak.

Bu etkinlikte moderatörlüğü Ankara Üniversitesi Yoğun Bakım Uzmanı Prof.Dr.Nevmettin Ünal yapacak. Konuşmacılar Uludağ Üniversitesi'nden Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr.Kayıhan Pala ve Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof.Dr.Erhan Arslanoğlu konuyu masaya yatıracaklar.

COVID-19'un hem sağlık yönü, hem de ekonomik yönü ile alakalı güncel bilgiler paylaşılacak.

İzlemek isteyenler www.plazapco.com/tugiad adresinden izleyebilecekler.

BTSO'DA EĞİTİM VAR

Bu arada pandemi süreci içindeki BTSO'nun sanal etkinlikleri yoğun biçimde devam ediyor. Bugün de "Ziraat Bankası Güvenli Ticaret Sistemi-Bankkart Başak Tedarik Zinciri Projesi" saat 17:00'de gerçekleştirilecek.

Katılım BTSO üyeleri için akademi.btso.org.tr adresinden yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.