Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Textile Show

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 08:22

Bursa Textile Show Fuarı ilk kez kapılarını açtı. BTSO organizasyonunda üç gün sürecek fuara, UR-GE ve Ticari Safari projeleri kapsamında yaklaşık 50 ülkeden 350'ye yakın iş insanı katılıyor.
BTSO, Türkiye'nin tekstil başkenti Bursa'da, UTİB'in de destekleriyle düzenlenen fuarda, 16 Kasım'a kadar Merinos AKKM'de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarın açılış töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil UR-GE Projesi kapsamında şimdiye kadar 4 ayrı alım heyeti programı düzenlediklerini dile getirdi.
BTSO Başkanı Burkay, Bursa'nın tekstilde Türkiye'nin en önemli marka şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Daha önce alım heyeti şeklinde gerçekleşen organizasyonlarımız, bu yıl ilk defa fuar kimliği kazandı. İş dünyası olarak 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonuyla firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.
Açılışa katılanlar arasında Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin de vardı.
Başarılı bir fuar dileğiyle.

ÖZDİLEK, MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE KONUŞTU

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, pazartesi günü İstanbul'daydı. Hüseyin Özdilek, Marmara Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.
Marmara Üniversitesi Fikirtepe Kampüsü'ndeki buluşmada Hüseyin Özdilek, öğrencilere kendi yaşam öyküsünden örnekler vererek başarıya giden yolculuğun temel taşlarını anlattı.
Hüseyin Özdilek konuşmasında özetle şöyle dedi:
"Hayatının çocukluk yıllarında büyük sıkıntılar çektiğini ve havlu mağazasında satış elemanı olarak işe başladığını söyleyen Özdilek, "Ben lamba ışığında ders çalıştım. Elektrik yoktu. Tütün ve şeker pancarı üreterek çocukluğumuz geçti. Tokat'tan Bursa'ya geldiğimizde dayımın havlu mağazasında satış elemanı olarak 50 lira haftalıkla işe başladım. Akşam da Ticaret Lisesi'ne devam ettim. Yarım gün çalışsam 25 lira alacaktım. 50 lira alarak aileme daha çok katkıda bulunmak için bunu yaptım".
Özdilek konferansının ardından sorulan soruları yanıtladı.

KEMAL TÜRKÜN'ÜN ARDINDAN

Bursa iş dünyasından bir yıldız daha kaydı. Bursa sosyal yaşantısı ve iş dünyasının önemli isimlerinden Kemal Türkün aramızdan ayrıldı.
TÜSİAD'dan sonra kurulan ikinci SİAD olan BUSİAD'ın kurucuları arasında yer alan, Bursa OSB'nin kuruluş aşamasında emekleri olan, Bursa'daki bir çok sanayi kuruluşunun yapımında rol oynayan Kemal Türkün artık aramızda değil.
Kemal Türkün, bugün OSB Camii'nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazı ardından Hamitler'e defnedilecek.
Türkün Ailesi'ne ve Bursa iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.