Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Turizm Platformu

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2017 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 08:48

Bursa'nın gerek ulusal bazda, gerekse uluslararası bazda itibarının artması, tanınması ve markalaşması sürecinde toplumun değişik kesimleri kendi çapında değişik çalışmalar yapmakta. Bunların kimisi kamudan, kimisi STK'lardan.
Zaman zaman bu kapsamda oluşan çeşitli platformlar bulunmakta. Bunlardan kimileri farklı (kişisel veya siyasi) amaçlar peşinde koşarken, kimileri de gerçekten içinde yaşadıkları topluma, ülkeye veya kente katma değer yaratmanın peşinde koşarlar.
Bu noktada gerçekten Bursa'ya değer katma noktasında yola koyulan organizasyonlardan veya çalışmalardan biri de, kentimizde bundan yaklaşık iki ay önce kurulan Bursa Turizm Platformu.


Böyle bir platform oluşturma fikrinin doğuşu da ilginç. Bilindiği gibi yeni bir stratejik plan hazırlayan Turizm Bakanlığı'nın Bursa'ya gelecek heyetinin ağırlanması ile ilgili yapılan toplantılarda, bir platform kurma fikri ortaya çıkar ve bunun sonucunda da Bursa Turizm Platformu doğar.
Bursa Turizm Platformu'nun genel koordinatörlüğünü BURKON firmasının sahibi ve BTSO 35. Komite Başkanı Hasan Eker yapıyor.
Bu platformun ilk faaliyeti bu heyetin Bursa gezi sırasında gezdirilmesi, gezi güzergahlarının belirlenmesi ve Bursa ile ilgili rapor hazırlanması oldu.
Bursa Turizm Platformu, geçen hafta da ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıya Bursa Valisi İzzettin Küçük katıldı. Vali Küçük'e çeşitli konular ile ilgili bilgi verildi.
Vali Küçük'e verilen bilgiler şu başlıkları içeriyordu:
" Son yıllarda platform üyelerimizin yaptığı faaliyetler ve gerçekleştirilen hizmetler. Bursa turizmi ile ilgili yapılması gerekenler. Uludağ Üniversitesi 4 yıllık turizm bölümü inşaat projesi hakkında bilgilendirme."
Görüldüğü gibi Bursa Turizm Platformu yeni kurulmasına rağmen, doğru bir yol haritası ile yola koyulmuş.
Bu organizasyona başarılar diliyorum.

Platform üyeleri

Bursa Turizm Platformu, turizm ile ilgili kamu ve STK yöneticilerinden oluşuyor.
Turizm ile ilgili tüm yetkililer bir masa etrafında toplanmakta ve fikirlerini paylaşmakta. Oluşan ortak fikir toplantı kararı olmakta ve ilgili kişi ve kurumlara iletilmekte. İcraata yönelik faaliyetler planlanmaktadır.
Bu yapıdaki kamu ile ilgili üyeler şunlar:
" Vali Yardımcısı, Kültür Turizm İl Müdürü, Unesco Alan Başkanlığı, BBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, Turizm Tanıtma Birliği, Bebka,Yenişehir Havalimanı Müdürlüğü, Sahil Güvenlik komutanlığı"

STK ile ilgili üyeler ise şunlar:
" Tursab BYK Başkanı, Gümtob BYK Başkanı, BTSO 35. Komite Başkanı, Busat Sağlık Turizmi dernek başkanı, BURO Başkanı, Bursa Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği Başkanı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.