Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Unesco Derneği ve Göbeklitepe üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2019 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 07:33

BURSA UNESCO Derneği, ülkemizin de bağlı olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu olan ve anayasası 20 ülkenin resmen katılımı ile 04 Kasım 1946'da onaylanan UNESCO 'nun kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmak ve onun dünya çapındaki programını gerçekleştirmesine katkıda bulunmak amacıyla Bursa'da 7 kurucu tarafından kuruldu.
Şu anda başkanlığını Esin Minez ve genel sekreterliğini de Şebnem Tuna yapıyor. Bu derneğimiz çeşitli etkinliklere imza atıyor. Geçtiğimiz ay Bursa Kalder Evi'nde , Uzman Antropolog ve Tarihçi Dr. Levent Sevik tarafından "Göbeklitepe'nin Bilinmeyen Yaşamı" konulu bir konferans verildi.
Şimdi de Bursa UNESCO Derneği, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ile bir dizi BUSİAD Kültür Söyleşileri'ne imza atacak. Bu kapsamdaki ilk etkinlik 5 Şubat 2019 Salı günü Uzman Antropolog ve Tarihçi Dr. Levent Sevik tarafından "Göbeklitepe'nin Bilinmeyen Yaşamı" adlı konferans olacak..
Etkinlik BUSİAD Evi'nde saat 17.30'da başlayacak.

BTSO VE GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI

BTSO Akademi çalışmaları kapsamında, BTSO 54. Meslek Komitesi'nin destekleriyle, Oda Hizmet Binası'nda "Başarılı Bir Gayrimenkul Danışmanı Olmanın Yolları" konulu eğitim düzenlendi.
Uludağ Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Programı Başkanı Doç. Dr. Elif Karakurt Tosun tarafından verilen eğitime, sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO Meclis Üyeleri Rıdvan Hasırcı ve Ayhan Üstünel ile 54. Komite Başkan Yardımcısı Murat Beyazıtlı da katıldı.
Toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO Akademi projesi kapsamında şimdiye dek 340 eğitim programı gerçekleştirildiğini belirterek, söz konusu eğitimlerden 24 binden fazla BTSO üyesinin faydalandığını kaydetti ve sektör temsilcilerinin talep ve beklentileri doğrultusunda yeni eğitim programları düzenlemeye devam ettiklerini belirtti.

BBŞB'DEN ANLAMLI KONSER

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Kütahyalılar Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen konserde, TRT'nin Akşam Sefası programı sanatçıları sahneye çıktı.
Bursa'da yaşayan kanser hastalarına umut olan konser, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Konserden elde edilen gelir, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği'ne (Onko-Day) ait hasta konukevinin ihtiyaçları için kullanılacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk konserinin, gelirinin, ihtiyaç sahibi kanser hastaları yararına kullanılacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.