Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa UNESCO Derneği ve yıl sonu yemeği üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 08:08

BURSA UNESCO Derneği 1998 yılında kuruldu. Derneğin amacı ülkemizin de bağlı olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu olan ve anayasası 20 ülkenin resmen katılımı ile 04 Kasım 1946'da onaylanan UNESCO 'nun kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmak ve onun dünya çapındaki programını gerçekleştirmesine katkıda bulunmak.
BURSA UNESCO Derneği'nin başkanlığını Esra Minez yapıyor. Dernek yıl sonu yemeği Siesta Balkanpark'ta gerçekleştirildi.
Yıl sonu yemeğinde hem bir yılın değerlendirilmesi yapıldı. Hem de yeni üyelere rozet takıldı. Bu arada Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de onursal üye yapıldı.
Yeni üyeler şu isimlerden oluştu:
"Prof. Dr. Atilla Eriş, Mimar Nilay Onart, Av. Süheyla Toppamuk, Hamide Erdem, Meryem İnci Günay"

Derneğin 2 yıldır başkanlığını yürüten Esra Minez'in döneminde hayata geçirilen çalışmaları şöyle özetleyebiliriz:
Bursa UNESCO Derneği 2019 yılında yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Dernek önce Bursa'daki BUSİAD, GESİAD, Kal Der, Etnomüzikoloji Derneği, BTSO, Arkeologlar Derneği gibi çeşitli STK'lara ziyaretler gerçekleştirdi. Bazı STK'larda Göbeklitepe konulu sunumlar hayata geçirildi. Bazı STK'larla birlikte ortak etkinlikler, sergiler ve konferanslar düzenlendi.
UNESCO ASPnet Kardeş Okullar Ağı'nda bulunan Bursa Anadolu Lisesi yetkililerine, okullarında UNESCO kulübü kurabilmelerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Almanya'daki UNESCO kardeş kulüpleri UNESCO Club Kulmbach-Plassenburg e.V ile ortaklaşa, Bursa Nilüfer Belediyesi Mysia Fotoğraf Müzesi'nin desteği ile Bursa ve Kulmbach Kardeş Şehirlerinden Şehir Manzaraları'nın fotoğraflarını içeren bir fotoğraf sergisi açıldı.
Dernek evileri olan Cumalıkızık Küpeli Ev'de, Proje Çalışma Grubu üyelerinin hazırladığı UNESCO Programları, Yaratıcı Şehirler Ağı, Öğrenen Şehirler Küresel Ağı, ASPnet Kardeş Okullar Ağı, UNITWIN Ağları, UNESCO Kürsüleri, UNESCO Dünya Kitap Başkenti, UNESCO Kulüpleri, Somut Olmayan Kültürel Miras-SOKÜM, Dünya Belleği ve Dünya Mirası Listesi hakkında eğitimler ve bilgilendirmeler yapıldı.
Almanya 'daki kardeş kulüpleri UNESCO Kulmbach Plassenburg e.V'ye ziyaret, Kulmbach Belediye Başkanı ziyareti, UNESCO Dünya Mirası Tarihi Bamberg Şehri, Bayreuth şehrindeki UNESCO Dünya Mirası Margravial Opera Evi, Nürnberg şehri ve müze ziyaretleri hayata geçirildi. Ayrıca, yine kardeş kulüp ile Fransa Alsas Bölgesi kültürel gezisinde; UNESCO Dünya Mirası Neuf-Brisach, UNESCO Dünya Mirası Strausbourg, Colmar ve Barr şehirleri gezileri ve müze ziyaretleri yapıldı. Ayırca ülkemiz içinde çeşitli kültür gezileri düzenlendi.
Ve daha birçok etkinliğe imza atıldı. Esra Minez ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.