Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa ve voleybolun unutulmaz isimleri

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 08:26

Birçok kişi için vefa dendiğinde İstanbul'da bir semt veya boza akla gelir. Ama vefa insani boyutuyla çok önemli bir olgudur. Bu anlayışla hareket eden voleybol gönüllüsü ve eski voleybolcu Gülnur Görgün' ün öncülüğünde ve federasyonun desteğiyle duygusal boyutu ağır olan bir etkinlik kısa bir süre önce hayata geçirildi.
Önce bir Facebook sayfası açıldı. Eski fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Sonra Sevgili Kenan(Bengü) o paylaşımların altına "Şu isimler kimdi?" sorusunu sorunca Gülnur Görgün bir yolculuğa çıktı o yolculuk sonunda beş ciltten oluşan bir voleybolun unutulmazları dizisi doğdu. Ardından da bu buluşma gönüllülerin katkıları ve Gülnur Görgün'ün büyük emekleri ile gerçekleşti.
Voleybol tarihimize damga vurmuş 712 isim İstanbul Burhan Felek Salonu'nda, federasyonca düzenlenen bir organizasyonda bir araya geldi.
Bu etkinliğe Bursa'da voleybola emek vermiş, katkı koymuş birçok isim de davetliydi. "Murat Över, Murat Mestan. Faruk Saran, Zeki Uslu, Yaşar Yılmaz, Ersin Yılmaz, Emin İmen, Ali Bağde, Şenol Yurtsever, Tekin Ateşnal, Mustafa Kırcı, Şevket Günay, Yılmaz Özbabacan, Cengiz Göllü'nün kızı Arzu Göllü, Ömer Turhan'ın oğlu Kurtuluş Turhan ve Yücel Aslan'ın oğlu Oğulcan" bu etkinliğe Bursa'dan katılan isimlerdi.

VOLEYBOL VE BEN

Voleybol ile tanışıklığım 1970'li yılların ortasından sonra yoğunlaşmaya başladı. O yıllarda Bursaspor voleybol takımı ligde oynuyordu. Sait Bademlioğlu çalıştırıyordu. Mustafa Kırcı büyüğüm takımın yıldızıydı. Bursa yerel liginde o dönemki 3-2'lik Oyak Renault'nun kazandığı, Tofaş-Oyak Renault kapışmasını -Atatürk Spor Salonu'nun merdivenlerinin bile dolduğu bir maçtı- hâlâ anımsarım. Sevgili Engin ve Levent ile o maçı birlikte izlemiştik.
Daha sonra Spor Akademisi'ne girdiğimde voleybolun o dönemler yıldızları ile birlikte okuduk. Sevgili Kenan, Dünya, Meral, Yurdagül, Sema, Hamiyet, Zeki, Selim, Yusuf okul arkadaşlarımdı. Abdullah Paşaoğlu ve Mehmet Fuat(Bengü) hocamızdı. Ardından babamın yöneticiliğini yaptığı Sönmez Filament voleybolda büyük bir atılım yapıp, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Bursa'ya getirmişti.
Süreçte Bursa voleybolu büyük bir ivme yakaladı ve deplasmanlı birinci ligde 3 takımla temsil edilmeye başlamıştı. Sönmez Filament, Mako ve Oyak Renault, Bursa'yı temsil ediyordu.
Yıllar geçip, doktoramı bitirdiğimde İstanbul'da o dönem sevgili Adnan Kıstak'ın başkanlığını yaptığı Voleybol Antrenörler Derneği ve TMOK organizasyonuyla ülkemizde düzenlenen ilk -bildiğim kadarıyla da tek kaldı- Voleybol ve Bilim Kongresi'ni organize etme onuruna sahip olmuştum.
Öncelikle voleybolun unutulmazları anımsayıp, bu organizasyonu hayata geçiren , vefanın ne olduğunu bilen Gülnur Görgün ve arkadaşlarını kutluyorum.
İyi ki varlar, diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.