Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya çağrı zirvesi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2019 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 07:16

Basın Kültür Sarayı'ndaki yeni restore edilen Nilüfer Salonu'nda dün siyasi arenanın ağırlıklı olarak eskileri bir basın toplantısı düzenledi. Bursa'ya Çağrı, adıyla düzenlenen toplantıda eski siyasiler, bir açıklama yaptılar.
Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı, geçen dönem CHP Milletvekili Turhan Tayan, Devlet eski Bakanı Hüsamettin Örüç, DYP eski Milletvekili Fethi Akkoç, MHP eski Milletvekili ve İl Başkanı Necati Özensoy, DSP eski Milletvekili Hayati Korkmaz, bir dönemlerin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayları SHP'li Mithat Kırayoğlu, ANAP'lı Korhan Durusoy, DYP'li Cevdet Yüce-toplantı sonrası yetişti- ve Hikmet Şahin'in danışmanlığını yapan Recayi Coşkun ve toplantıya rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile toplantıya gelmeyen Tahsin Bulut bir ortak açıklamaya Bursa'ya çağrı grubu olarak imza attılar.
Turhan Tayan'ın açıklamaları ile başlayan toplantının sonunda Recayi Coşkun kısa bir bildiri okudu. Bildiri şöyleydi:
"İçimizdeki aydınlığı ortaya çıkarmak, hakça bir düzende, katılmak, üretmek, paylaşmak, barış ve huzur içinde yaşanabilir yarınlara ulaşmak için Bursa bu çağrıyı yapıyor.
Bursa yanlış yönetiliyor. Sorumluluğumuz yanlışlardan ayrılmak, doğrulara yönelmektir. Tarihiyle kültürüyle geçmişimiz için bir gelecek arayan yeşil, beyaz, maviyi isteyene koskocaman bir aileyiz biz. Yeter artık! Bahar gelsin. Gülümsesin Bursa."

ÖZER MATLI, İNEGÖL'DEYDİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde İstihdam Seferberliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılanlar arasında İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, İŞKUR İnegöl Müdürü Ahmet Baştürk, SGK İnegöl Şubesi Müdürü Erdal Alğan ile oda ve dernek başkanları, STK başkanları ve çok sayıda iş insanı vardı.
Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, İnegöl'ün bir başarı öyküsü yazdığına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile TOBB olarak "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığımız 2019 yılı İstihdam Seferberliği kampanyasını 81 il ve 160 ilçede yoğun bir şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.
Bugün de İnegöl'de siz değerli iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, teşvikleri uzmanlarından dinleyeceğiz. İnegöl bugün neredeyse bir il kadar ticaret hacmiyle ülkemizin ve Bursa'nın en önemli ilçelerinden biri konumundadır. Bunu geçtiğimiz yıl 700'e yakın ihracatçı firması ve 76 bin 380 aktif çalışanıyla gerçekleştirdiği, 1 milyar 275 milyon dolarlık dış ticaret hacmi ile de net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Türkiye'de hükümetimiz tarafından açıklanan en son teşvikle beraber, 18 ayrı teşvik ve destek uygulamasından yaklaşık 1,7 milyona yakın işverenimiz, 11 milyondan fazla sigortalı çalışanıyla yararlanmaktadır.
Amacımız hükümetimiz tarafından sunulan bu imkânlardan 17 ilçemizle birlikte Bursa olarak daha fazla oranda yararlanabilmektir. 8 başlıkta toplanan desteklerden İnegöllü işverenlerimizin de faydalanması için çağrıda bulunuyorum. Bu desteklerden faydalanarak hem işinizi geliştirin hem de ilçe hem de şehir ekonomisinin büyümesine destek olun. Bu zorlu süreçleri hep beraber atlatalım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.