Hava Durumu

BurSALI Dostlar Grubu ve Büyükerşen Hoca

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2024 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 07:59

Pazartesi günü TKG Şirketler Grubu kurucusu değerli büyüğüm İrfan Demirdüzen’den Salı günü için bir davet aldım. Demirdüzen, “Yılmaz Büyükerşen Hoca gelecek. Sen onu çok seversin. Ev sahibi de benim seni bekliyorum” dedi.

Salı öğlen İrfan Demirdüzen’in sahibi olduğu Beşevler’deki eski adıyla Japon Bahçesi, Sakura Cafe ve Restaurant’a gittim. İçeriye Minteks’in sahibi Özkan İrman ile birlikte girdik. Yılmaz Hoca bahçede bir masada çevresinde Aytuğ Onur, Yalçın Aras, İsmail Acar, Fahrettin Gülener ve daha birkaç kişiyle sohbet ediyordu.

BurSALI DOSTLAR GRUBU

Bundan yaklaşık 6 ay evvel. Seçkin Onur’un sahiplerinden Aytuğ Onur’un aklına bir fikir gelir. İş dünyasında bir grup oluşturma, bu grup ile zaman zaman bir araya gelerek, Bursa için fikir üretme ve grubu bazı konularda zaman zaman ağırlanacak konuklarla iş ve sanayi dünyasını ilgilendiren konularda bilgilendirme gibi bir amaçla yola çıkar. İlk durağı Gökçelik Şirketler Grubu sahibi Yalçın Aras olur. Sonrasında birlikte Erol Gülmez ile buluşurlar.

Altı ay önce çıkılan yolculukta bugün yaklaşık 70 kişilik bir BurSALI Dostlar Grubu doğar. Süreçte Prof. Dr. Feza Karaer, Op. Dr. Ceyhun İrgil gibi konukları olur. İlk kez bu hafta Bursa dışından bir konuk ağırlarlar.

Ülkemizde belediyecilik dendiğinde aklımıza gelen ilk isim Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocadır. Hem yarattığı çağdaş ve modern bir kent olan Eskişehir hem de nerede ise çocuğu sayılabilecek Anadolu Üniversitesi.

Yemekte uzun süredir karşılaşmadığım birçok kişiyle de karşılaşma fırsatım oldu. Yılmaz Hocayı o grup içinde en uzun süredir tanıyan ve hukuku olan isimlerden biri de birlikte DSP’de siyaset yaptıkları DSP eski Bursa Milletvekili ve Ermetal Şirketler Grubu kurucusu Fahrettin Gülener’di. Elvin Tekstil’den Osman Canik, Erdal Aktuğ, Ertan Demirdüzen, Ünver Grup Kurucusu Ayhan Korgavuş, Dilara Korgavuş ve eski Bursa Milletvekili Sena Kaleli’yi de gördüm. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ta toplantıya katılanlar arasındaydı.

YILMAZ HOCADAN NOTLAR

Yılmaz Hocayı en son BUMİAD’da Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’nü aldığında görmüştüm. Yılmaz Hoca yemek sonrası hayatındaki kırılma noktalarını ve bir türlü dışına çıkmayı başaramadığı ve çağdaş bir kente dönüştürdüğü Eskişehir’i anlattı. Kuşkusuz eski Milli Eğitim Bakanımız, Anadolu Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz Hoca’dan da söz etti. Onunla tanışıklığını ve sonrasını dinledik.

Öğrencilik yıllarında gazetecilik ve karikatüristlik yaptığını. Siyah beyaz portre çizimlerini 1 liradan, renklilerini 2.5 liradan sattığını; senede 2-3 sergi açarak karikatür sattığını böylece ailesine katkıda bulunduğundan söz etti. Ankara Hukuk, DGSA ve EİTİA arasındaki gidiş gelişlerinin öyküsünü dinledik. Eskişehir’in ilk tiyatrosu olan Türk Devrim Ocakları Sahnesi’ni nasıl kurduğunu anlattı. Akşam Ticaret Mektebi’nin İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun üst katında nasıl kurulduğunu anlattı.

Bu giriş beni yıllar öncesine götürdü. Eşim Prof. Dr. Füsun Kuter ile birlikte yıllar önce Kemal Efe ağabeyin Efehan Oteli’nde EİTİA Mezunları’nın yemeğinde Prof. Dr. Orhan Oğuz Hocayı da dinleme fırsatım olmuştu. O da anlatımları sırasında Yılmaz Büyükerşen Hocayı, okula nasıl zorla aldığını anlatmıştı. Bir anda o günleri de anımsadım.

Sonra ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. Kemal Efe ağabey aracılığıyla Prof. Orhan Oğuz hocayı tanımıştım. Akademi sonrası master ve doktoramı Orhan Hocanın kurduğu Marmara Üniversitesi’nde yapmıştım. Ne yazık ki Orhan Hocanın katıldığı cübbe giyme törenlerinin ikisinde de TOFAŞ’la yurtdışında olduğum için onunla tanışamamıştım. Kemal Efe sayesinde o günlerimi telafi etmiştim.

Şimdi ise İrfan Demirdüzen ağabey sayesinde Yılmaz Büyükerşen hocanın o güzel sohbetini dinleme fırsatını buldum.

Orhan Hoca ve Yılmaz Hoca’nın anlattıkları konularla ilgili bilgilerim pekişti.

BurSALI DOSTLUK GRUBUNDAN BurSALI THINK TANK’E Mİ?

Evet, Aytuğ Onur’un girişimleri ile başlayan BurSALI Dostluk Grubu, bakarsınız bir süreç içinde BurSALI Think Tank/Düşünce Kulübü’ne dönüşüverir.

Bu kuşkusuz zaman gösterecek. Benimkisi bir arzu. Konunun sahiplerinin hayallerini bilemem.

İrfan Demirdüzen’e daveti için teşekkür ederken, BurSALI Dostluk Grubu’na başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.