Hava Durumu

Bursamızı gururlandıranlarla

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2021 07:57

Tokyo'daki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ülkemize Gümüş ve Bronz madalya getiren iki sporcumuzda Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriydi. Milli sporcularımız Eray Şamdan karatede kazandığı gümüş madalya ile ve Hatice Kübra İlgün ise taekwondoda kazandığı bronz madalya ile Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan ilk BUÜ öğrencileri oldular. Bizleri gururlandırmanın dışında böylece Uludağ Üniversitesi tarihine de geçerek, imzalarını attılar.

Ayrıca anımsayacağınız gibi yüzme erkekler 200 m Kurbağalama elemelerinde BUÜ'lü Berkay Ömer Öğretir de bir ilki gerçekleştirip, 02:10.73'lük derecesi ile 8. sırada yer aldı.

Cuma günü için Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünden TMOK üyesi sıfatıyla ben ve eşim Prof.Dr.Füsun Öztürk Kuter bir davet aldık. Olimpiyat yıldızı Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eray Şamdan, Hatice Kübra İlgün ve Berkay Ömer Öğretir'e Rektörlük binasında senato toplantısından önce bir tören düzenlendi. Bu törene Bursa'daki TMOK üyeleri de davet edildi. Bu bugüne kadar TMOK üyesi sıfatıyla Bursa'da anımsandığımız ve aldığımız ilk davetti. Nezaketlerinden ötürü BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a teşekkür ederiz.

Tören sonunda Rektör Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz sporcularımızı kutladıktan sonra kendilerine dizüstü bilgisayar hediye edildi. Bu hediye bir altın da olabilirdi ama bilgisayardı. Altın satılıp, belki çocukların bir ihtiyacı görülürdü. Ama bilgisayardı. Çeşitli alanlarda doğru bilgiye ulaşabilecekleri bir araçtı, bu bilgisayar. Bir Üniversite Rektörüne bu hediye yakıştı. O şu mesajı veriyordu:

"Spor bir interdisipliner alandır ve bilimdir."

Törene Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman Şahin, Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi Senatörleri, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Başkanı Gökhan Dinçer ve Eray Şamdan'ın antrenör - idarecisi Adnan Şamdan, Berkay Öğretir'in antrenörü A milli takım - Bursa TOHM başantrenörü Eray Açıkgöz katıldı.

Tören sonunda Rektör Hoca'nın odasında bir çay içip, sohbet ettik. Çıkışta da rektörlük önünde gururlandıklarımızla bir hatıra fotoğrafı çektirdik.

Evet, sporcularımızı bir kez daha kutlarken, önce ailelerine, antrenörlerine, kulüplerine ve bu toplantıyı organize eden BUÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmer Saim Kılavuz'a teşekkür ediyorum.

DOCA VE TÜRKİYE'NİN ZİRVESİ

Hakkı Şenkeser, Doca Pakkens, Doca Textile Tech şirketlerinin Yalın Üretim Müdürü. Mustafa Demiralay'ın sahibi olduğu bu şirketimiz sportif anlamda çeşitli etkinliklere de katılıyor.

Son olarak Hakkı Şenkeser, Doca Pakkens, Doca Textile Tech flamalarını Türkiye'nin Zirvesi olan Ağrı Dağı'nın zirvesine taşıdı.

Ardından da şu paylaşımı yaptı:

"Daha önce şirket takımımızla Üretimini yaptığımız dünyaca ünlü teknik spor markaların ürünlerini giyen koşucular ile birlikte Dağyenice Trail ve yine Uludağ'ın zorlu patikalarında Doca Pakkens takımı olarak Genel Müdürümüz Mustafa Demiralay'ın da katılımıyla Uludağ Premium Trail koşusunda takım olarak koşmuştuk.

Trail etkinliklerinin devamında bu seferde şirket flamamızı Türkiye'nin zirvesi olan 5137 metre rakımlı Ağrı Dağının zirvesinde dalgalandırdık. Bu onuru ve gururu tüm Doca Pakkens çalışanlarımızla paylaşıyoruz.

Durmak yok üretmeye ve koşmaya devam."

Kutluyorum.

------ ------ --------

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.