Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor, başarı ve Ali Ay

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2017 06:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2017 06:42

Toplum olarak takıldığımız tek şey sonuçtur. Sonuç odaklıyızdır. Türk toplumu anlık yaşar. Onun için savaşın bütünü değil, bir muharebenin kazanılması daha önemlidir. Ama asıl önem taşıyan süreçtir. Süreçte yaşananlar, geleceği belirlerken; sürecin sağlıklı bir süreç olması beraberinde kalitenin vazgeçilmezi sürdürülebilirliği getirir.
Bir kentin itibarı noktasında katma değer sağlayan çeşitli faktörler vardır. O kentin şehir içi ve şehirler arası yolları ve trafiği, o kentin tarihsel değerleri, o kenti yönetenlerin şehircilik anlayışları, o kentin ekonomisi/ülke ekonomisine katkısı, o kentin tiyatro ve senfoni orkestrası/opera olup olmadığı, o kentin sportif değerleri ve diğerleri...
Ülkemizde insanların çoğu bilgi sahibi olmadıkları birçok konuda fikir beyan ederler. Bunu sanki bilgeliğe giden yolmuş gibi algılarlar. Halbuki, bilgeliğe giden yol dinlemekten geçer. Uğur Mumcu, yıllar önce "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi bir toplumuz" demişti.
Ülkemizin değerli isimlerinden ve ülkemizdeki spor sosyolojisinin kurucusu sayılan Prof. Dr. Kurthan Fişek "Ülkemizdeki sporu IMF yönetiyor." dediğinde, herkes Uluslararası Para Fonu'nda söz ettiğini düşündü. Sonra o açıkladı:
"IMF derken, İnşallah, Maşallah, Fesuphanallah" diyordu.
Bursaspor bu kente çok şey kattı. Adı sanı duyulmamış birçok kişi Bursaspor sayesinde popüler oldu, bu kentin protokolünde yer aldı, itibar gördü, çoğu ticari işlerini de halletti. Bursaspor, bu kentte doğan veya bu kentte doyan milyonları zaman zaman gururlandırdı. Bursaspor, kentin adını şampiyonlar arasına soktu.
Dün Bursaspor, Trabzonspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ligde kalmayı başardı. Şimdi, Bursaspor'u yönetenler, Bursaspor'un bu son maçta yanında olanlar, ona destek veren kurum ve kuruluşlar bu başarıdan kendi üstlerine düşen payı alacaklar.
Bursaspor'da, Bursaspor'u yönetenlerde, Bursaspor'un yönetimine doğrudan veya indirekt etki edenler için başarı kriteri ligde kalıp, kalmamak mıydı?
Yıllar önce şampiyon olmanın onurunu yaşadık, sevinçten havalara uçtuk. Dün de ligde kaldık diye sevindik. O otobüslerini bastığımız çocuklarımız (bu utançtan nasıl kurtulacağımızı bilemiyorum) , gözyaşlarını döktüler. O gözyaşları sevinç gözyaşları değildi, bir yılda yaşadıklarının gözyaşlarıydı. Ligin ilk yarısını beşinci sırada bitirdiği halde, ikinci devre son maçtaki galibiyetle, ligde kalmanın gözyaşlarıydı.
Hz. Muhammed hadisinde "Bilenle bilmeyen hiç bir olur mu" diyor. Ne kadar doğru bir söz. Bizleri bu hale "bilmediği halde, bildiğine inanlar" getirdi.
Şimdi, deyim yerindeyse dibe vurduk.
***
Bursaspor'un mevcut durumundan en büyük zararı Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay gördü. Nerede ise 30 milyon parasını harcadı, bugüne kadar hiçbir Bursaspor başkanının yapmadığını yaptı. Aldığı sonuç ile itibarı zarar gördü. Sağlığını yitirdi. Ailesi hakarete uğradı.
Buradan Ali Ay'a sesleniyorum.
Sevgili Başkan önce bugüne kadar iyi niyetinle ve tüm gücünle Bursaspor için yaptıklarına teşekkür ediyorum. Kesinlikle görevine devam etmeni diliyorum. Bu mevcut durumun analizini yapacağını, bir yılın swot'unu yapacağını, yeni bir yönetim kadrosu ile şakşakçıları bir kenara bırakarak ve işine dışardan gelecek (siyasi ve diğer) baskıları ve işe karışmaları bertaraf ederek, Bursaspor'u hak ettiği yere getirip, ondan sonra görevini teslim etmeni bekliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.