Hava Durumu

Bursasporlular Derneği

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 08:01

Bundan tam 27 yıl önceydi. Bir grup Bursaspor sevdalısı 37 genç insan Bursasporlular Derneği'ni kurmuşlardı. O yıl Bursaspor'un genel kurulu vardı. İlk etkinliklerinden birini de o dönemler Şenol Dolar'ın sahibi olduğu Clup S'de düzenlemişlerdi.

Bursaspor'u daha yakından takip ettiğim günlerdi. Orada o yıl Bursaspor Başkanlığı'na aday olan kentimizin ilk ve tek lig şampiyonluğunu futbolda bize kazandıran İbrahim Yazıcı ve Hüseyin Silahçı adaylardı. İkisi de o toplantıya katılıp, Bursaspor için düşüncelerini paylaşmışlardı.

Hiç unutmuyor, o toplantıdan sonra kongre günü gazetede çıkan yazımda "Bugün İbrahim Yazıcı kürsüye çıkacak ve çekiliyorum" diyecek diye yazmıştım. Nitekim kongrede İbrahim Ağabey kürsüye çıktı ve çekildiğini söyledi. Sonra salonu terk ederken fuayede karşılaştık ve bana "Müneccim misin, nereden biliyordun çekileceğimi? Bir tek sen yazdın." dedi.

Evet, Bursasporlular Derneği ile ilk tanışıklığım o akşam olmuştu. Süreçte Orhan Gençoğlu başkanlığı döneminde Bursasporlular Derneği çok aktif bir dernekti. Dernek Bursaspor Bayan Voleybol Takımı'nın sponsorluğunu üstlenmiş ve bayan voleyboluna önemli katkılar koyarak, önemli başarılara imza atmıştı.

Daha sonraki süreçlerde dernek masonik tabirle uykuya yattı. Yaz aylarında düzenlenen genel kurulda Bursasporlular Derneği Başkanlığı'na Şenol Dolar seçildi. Geçtiğimiz Çarşamba günü adıma yazılmış Şenol Dolar imzalı bir davet aldım. Kültürpark'ta Salon Medya'da "Bursaspor'da vefa gecesi" düzenlenmişti.

KİMLER VARDI?

Gece "Geçmişe saygı ve Bursaspor'da vefa" teması ile düzenlenmişti. Toplantıya tüm yaşayan başkanlar, rahmetlilerin aileleri; 1980 yılına kadar oynayan eski futbolcular; Bursaspor ile ilgili tüm dernek ve tribün liderleri; eski divan başkanları ile yeni yönetim; sicil kurulu üyeleri; kurucuların ulaşılabilen çocukları; divandaki en eski 10 üye ve Bursaspor Vakfı üyeleri katıldı. Ayrıca yaşayan en eski teknik direktörümüz Fethi Demircan, Yılmaz Vural ve şampiyon takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da oradaydı.

Bu etkinliğe sponsor olarak katkı sağlayanlar ise Ferruh Aslanoba, Hasan Eker, Mustafa Oran, Tayfun Öztürk ile Turgay Erdem'di. Öncelikle böyle özel bir organizasyona verdikleri destek için onlara teşekkür ediyorum.

Geceye Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi başkanları adına katılanlarla birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de oradaydı.

Geceye katılanlara özel olarak isimlerine yapılmış flamalar takdim edildi.

Bursasporlular Derneği Başkanı Şenol Dolar'ın duygu dolu konuşmasının ardından eski teknik direktörlerimiz Fethi Demircan, Yılmaz Vural ve Ertuğrul Sağlam; eski başkanlardan Remzi Cinoğlu; unutulmaz kaptanımız Sedat III(Özden) gibi isimler de konuşmalarıyla bizleri eski günlere götürdüler.

SON SÖZ

Vefa, bir kelime; bir kavram; bir güzellik...

Anlamı bağlılık...

Ama...

Kimilerine göre İstanbul'da bir semt ve Türkiye Ligleri'nin bir dönemler unutulmaz takımı. Kimlerine göre ünlü bir boza ve sirke markası.

...

Bu arada Baki'yi anımsatayım. Baki'nin dizeleri ve günümüz Türkçesiyle:

"Yüksek sesini bu aleme Davut gibi sal
Çünkü bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş."

Evet, bu arada "vefa" kimilerine göre de "Gök kubbede baki kalan hoş sedaları" anmak imiş. Onlara gönülden bağlılığı anımsamak ve de anımsatmak imiş.

Ben buradan bu güzel düşüncenin ve güzel organizasyonun sahipleri Şenol Dolar, Mustafa Sevinç ve Özlem Özen'i anıyorum. Kendilerine bu ince düşünce ve güzel organizasyon için teşekkür ediyorum.

Bursasporlular Derneği'ni yeniden aramızda görmekten mutluluk duydum.
Şenol Dolar ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.