Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSİAD 40 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2018 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 07:24

Ülkemizin ilk sanayici ve işadamları derneği olarak TÜSİAD 2 Nisan 1971 tarihinde Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı, Sakıp Sabancı, Selçuk Yaşar, Feyyaz Berker, İbrahim Bodur, Osman Boyner, Muzaffer Gazioğlu, Raşit Özsaruhan, Ahmet Sapmaz, Hikmet Erenyol ve Melih Özakat'tan oluşan kurucular tarafından kuruldu.
TÜSİAD'ın ardından ülkemizin ikinci SİAD'ı ve Anadolu'nun ilk SİAD'ı olarak BUSİAD, 1 Ağustos 1978 tarihinde kuruldu.
BUSİAD, Doğan Ersöz başkanlığında Mahir Ergün, Talat Diniz, Mehmet Beysel, Nezih Tunçsiper, Fikret Alakoç, Gönen Çakmakçı, Memduh Gökçen, Ragıp Güvenç, Doğan Yılmazipek, Hüsamettin Örüç, Kemal Türkün, Giray Odman, Celal Dıbırdık, Ahmet Bayramoğlu, Ali Türkkan, Mehmet Bodur ve Kurtcebe Alptemoçin'in oluşturduğu kurucular tarafından kuruldu.
Dernek faaliyetine İntam 101'deki bir ofiste başlar.
Bu ofisin açılışı Turhan Tayan'ın girişimleri dönemin Bursa Senatörü ve Bursa eski Valisi İhsan Sabri Çağlayangil tarafından yapılır.
Derneğin ilk konuğu olan bakan da dönemin Maliye Bakanı İsmet Sezgin olur.
Evet, ülkemizin ikinci SİAD'ı BUSİAD, süreçte ülkemizde özellikle Anadolu'da kurulan birçok SİAD'a da model oldu.
BUSİAD'da benim de uzun süre danışmanlığını yaptığım ve bir süredir de üyesi olmaktan gurur duyduğum bir gönüllü sivil toplum örgütü.
Bu bağlamda BUSİAD'ın 40. yaşını kutlarken, BUSİAD'ı kuran başkan Doğan Ersöz ve aramızdan ayrılan diğer kurucularımızı rahmetle, aramızda olanları da saygıyla anıyorum.

BEBKA'DAN İNOVASYON KARNESİ
BEBKA, bilindiği gibi kalkınma ajansları arasında ekosistem analizi uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik bir misyon üstlenmişti.
BEBKA burada yapılacak çalışmalar kapsamında, Bursa ili özelinde saha analizleri gerçekleştirmeye devam ediyor.
Bu bağlamda Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalara yönelik Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) İnovasyon Karnesi tanıtımı gerçekleştirildi.
Tanıtım toplantısının açılışında konuşan ULUTEK Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gedikli, böyle önemli projelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ULUTEK ile ilgili sunum yaptı ve yürütmekte oldukları projelerden söz etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.