Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSİAD'da Prof. Dr. Bardakoğlu'nu dinledik

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 07:27

Ramazan ayı ile birlikte çeşitli kurum ve kuruluşların iftar davetleri de yoğun biçimde başladı. Kimine gidebiliyoruz, kimine gidemiyoruz. İftar veren herkese öncelikle "Allah kabul etsin." diyorum.
Salı akşamı BUSİAD'ın geleneksel Çekirge Toplantısı ve Geleneksel İftar programındaydık. Bilindiği gibi Çekirge Toplantıları'nda önemli bir konuşmacıyı dinlemeye yıllardır alıştık. BUSİAD her zaman olduğu gibi ramazan ayına denk gelen Çekirge Toplantısı'nı geleneksel iftarları ile birleştirmiş.
Bu toplantıda uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı yapan, aynı zamanda değerli bir bilim insanı olan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu dinledik.
Bardakoğlu bizlere "İslam Dünyasında Bugün ve Yarın" başlıklı bir konuşma yaptı.

BARDAKOĞLU NELER DEDİ?
Prof. Dr. Bardakoğlu'nun konuşmasında öncelikle din, akıl ve bilimin bütünleştirilmesi gerektiğini, bunların birbirlerinin karşıtları olmadığına dikkat çekerek, Allah'ın insanlar için gönderdiği İslam ile insanların İslam'ı yaşama biçimleri olan Müslümanlık birbirlerine karıştırılmaktadır. Ayrıca bir büyük tehlike de yaşam biçimlerinden kaynaklanan olumsuzlukların tümü İslam'a fatura edilmektedir. Hatta ve hatta terör örgütlerinin eylemleri de İslam'a fatura edilmektedir. Bu şu anda İslam dünyasının yaşadığı en büyük sorundur. Burada İslam'a büyük haksızlık edilmektedir. Bu sorunu da çözecek olan İslam dünyasının kendisidir.
Bu yaşam biçimlerinde çoğulculuk söz konusudur. İslam iyi insan olmak ve temelinde ahlaklı olmak üzerine Allah tarafından insanlara gönderilmiştir. Allah insanları dünyaya özgür bireyler olarak göndermiş ve onlara akıl vermiştir.
İslam dünyası insan hakları, kadın hakları ya da kişisel özgürlükler gibi kavramlarla barışmak ve cinsiyet ayrımcılığını geride bırakmak zorundadır.
Yolumuz din ile her zaman kesişecektir. Bunun yolu da kavga etmek değil, göz ardı etmek değil, üstesinden kendimizin gelmesidir. İç dünyamızda barışı bulmamız gerek. Dinin bilgisi ve geleneği ile barışabilmemiz gerek. Bugünü anlamamız ve yarına hazırlanmamız için bu şart

TÜRKAY NE DEDİ?
Programının açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay; bugün gelinen noktada en üst kademeden en alt kademeye kadar iş dünyasındaki herkesin, zamanın hızla değişen iş yapma modellerine ayak uydurabilmesi gerektiğini söyledi.
Türkay, bu süreçle baş etmenin yolunun yetenek ve kabiliyeti yönetmekten geçtiğine vurgu yaparak, "Bundan 5-6 yıl öncesine kadar perakende sektöründe dünya devi konumunda olan Wallmart vardı ve 400 - 500 milyar dolarlık cirosu ve büyüklüğü ile adeta ezici bir güçtü, rakibi yok gibiydi. Sonra Jeff Bezos diye bir adam geldi ve yaratıcı gücü ile yeni bir dijital perakende iş yapma şekli geliştirdi. Amazon'un bugünkü değeri 800 miyar doları buluyor ve bu neredeyse tüm Türkiye'nin gayri safi milli hasılasına yakın" diye konuştu.
Evet, keşke bu ülkede televizyon programlarında dini konularda ahkam kesen insanlar (Bazılarını tenzih ediyorum) Prof. Dr. Ali Bardakoğlu hocam gibi dinimizi akılcı anlatabilse.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.