Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUSİAD'nın AKPM kararına bakışı

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 04:43

BUSİAD Yönetim Kurulu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı oylama ile 45'e karşı 113 oyla Türkiye'yi siyasi denetime alma kararı verme kararını değerlendirdi. BUSİAD Başkanı Günal Baylan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Söz konusu oturumda ele alınan rapor çerçevesinde Türkiye'de demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu belirtilerek, son dönemde Türkiye'de insan hakları ihlâlleri yaşandığına ve hukuk devleti normlarında çeşitli olumsuzlukların gündeme geldiğine vurgu yapılmıştır. AKPM bünyesinde bugüne kadar denetim sürecinden çıkarıldıktan sonra yeniden bu sürece alınan başka bir ülke olmadığına bakacak olursak yaşanan süreç, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü üyelik müzakerelerini olumsuz yönde etkileyebilecektir.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin kuruluş amacı; ortak bir çatı altında ideallerin ve prensiplerin gerçekleşmesini sağlamak, ekonomik ve sosyal gelişimi kolaylaştırmak, uyum, işbirliği, iyi yönetişim, insan haklarına saygı, hukuk devleti prensiplerinin kabulü, demokrasi ile temel insan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını sağlamaktır.
Bu açıdan değerlendirdiğimizde 2010 - 2012 yılları arasında AKPM'nin dönem başkanlığı görevini üstlenmiş bir Türkiye'nin alınan bu kararı, yapacağı reformlarla durduracağını temenni ediyor ve bu süreci en kısa sürede atla-tacağına inanıyoruz. Yapılacak reformların aynı zamanda AB'ye katılım sürecine de büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz."
Bence konuya duygularımızı bir kenara bırakıp, bu mevcut durumu nasıl lehimize çeviririz hesabı yaparak, bu reformlarımıza devam etmeliyiz.

15. İnsan Kaynakları Zirvesi

Peryön Güney Marmara Şubesi'nin düzenlediği 15. İnsan Yönetimi Zirvesi, İnsan Kaynakları 4.0 temasıyla "11-12 Mayıs 2017" tarihleri arasında "Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi" nde gerçekleşecek.
İleriki yıllarda insan yönetimini nelerin beklediğini, Endüstri 4.0 sürecinin insan kaynaklarına etkileri bu toplantıda masaya yatırılıyor.

Akkılıç Ödülleri veriliyor

Gazeteci-yazar Yılmaz Akkılıç onuruna verilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'nün yeni sahipleri belli oldu.
Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü Seçici Kurulu, Sebla Arın'ın "Çocuklara yönelik yapılı çevre eğitimi: Bursa için katılımcı bir model" başlıklı doktora tezi İle Elif Acar Bilgin'in "19.yy endüstri yapılarının kültürel miras olarak değerlendirilmesi: Trilye'de Zeytinyağı Fabrikası Restorasyon Projesi" başlıklı yüksek lisans tezini başarı ödülüne değer buldu.
Ödüller bugün Akkılıç kütüphanesinde düzenlenecek törende sunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.