Hava Durumu

BUTEKOM ihracatı hızlandırıyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 07:52

BUTEKOM, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Bursa sanayisinin Ar-Ge odaklı büyümesine katkı sağlayan girişimlerinden biri olan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi.

Bu dönem BUTEKOM önemli katma değerler yaratıyor. Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgını sürecinde maske üretimi yapmak için harekete geçen tekstil sektörü temsilcilerine akredite laboratuvarlarında hızlı ve güvenilir bir şekilde ürün testi yapıyor. Böylece ihracat için önemli bir mesafe kat ediyor.

Test ve analiz altyapısını genişleten BUTEKOM maske, önlük ve tulum üretiminde firmalara test ve analiz imkanı sağlıyor. Hizmet kalitesini her geçen dönem yükselten merkez, maske, önlük ve tulum üretimi yapan firmalara test ve analiz imkanı sunarak, ihracat yolculuğunda da destek sağlıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, korona virüs salgınıyla birlikte Türkiye'de maske ve medikal tekstil malzemelerinin üretim kapasitesinin arttığını belirterek, şunları söyledi:

"BUTEKOM'daki test ve analiz laboratuvarlarının bu süreçte büyük bir ihtiyacı gideriyor. Maske ihtiyacının çok önemli boyutlara ulaştığı bu dönemde firmalarımız üretim ve ihracat için çaba sarf ediyor. Bursa iş dünyası olarak önemli yatırımları hayata geçirdiğimiz BUTEKOM da sahip olduğu test ve laboratuvar hizmetleriyle Bursalı firmaların taleplerini en üst düzeyde karşılamaya devam ediyor."

BUGÜN NELER OLMUŞTU?

Bugün 1506 da Kristof Kolomb, Amerika kıtasına ulaştı. Bugün 1622'de yenilik taraftarı padişah II.(Genç) Osman isyancılar tarafından öldürüldü.

Bugün 1928'de uluslararası rakamları kabul ettik. Bugün 1955'de Akis dergisi Genel Yönetmeni Cüneyt Arcayürek tutuklandı.

Bugün 1964'te İTÜ ve ODTÜ dışındaki üniversitelere giriş için merkezi sınav getirildi. Bugün 1971'de TUSİAD kuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.